Hrskavi palenta štapići za grickanje su hrskavi spolja, ali meki i kremasti u iznutra. Izgledaju kao štapiči i serviraju se sa ljutim sosom i majonezom za umakanje. Možda ćete želeti da napravite i palentu sa jajima. Evo kako da napravite hrskave palenta štapiće za grickanje!

Sastojci:

  • 1 kašičica soli
  • 125 g instant palente, plus dodatak za posipanje
  • 30 g neslanog putera
  • 30 g parmezana, sitno narendanog
  • Ulje za prženje
  • Majonez za serviranje (opciono)

Recept za hrskave palenta štapiće za grickanje

16:44
Korak 1

Skuvajte palentu

Za hrskave palenta štapiće pleh obložite papirom za pečenje. U tiganju na srednjoj vatri prokuvajte 500 ml vode, posolite i umešajte palentu. Kuvajte, mešajući drvenom kašikom, 4-5 minuta dok se ne zgusne i ne odvoji od ivica tiganja. Sklonite sa vatre i umešajte puter, sir i malo crnog bibera. Sipajte palentu u obložen pleh, raširite i ostavite dok se ne ohladi.

16:47
Korak 2

Isecite palentu na štapiće

Okrenite palentu na dasku i isecite na 24 pravougaona zrnasta štapića. Pospite zrna nekuvane palente u plitku činiju, a zatim umočite štapiće u zrna da ih prekrijete. Stavite ih na poslužavnik i držite u frižideru dok ne poželite da ih servirate.

16:47
Korak 3

Pržite štapiće

Zagrejte dovoljno ulja i pržite palenta štapiće u serijama, 3 minuta dok ne postanu hrskavi i zlatni. Ocedite na kuhinjskom papiru, pa poslužite sa sosom i, ako želite, malo majoneza. Uživajte u palenta štapićima!

Pročitajte kako se pravi LAŽNA PICA OD PALENTE

BONUS VIDEO

instagram/cookingwithayeh Čips od testenine

StvarUkusa/L.S.