Zapečeni paradajz i jaja sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom je lagano i sočno jelo koje će vam prijati više nego testo za večeru. Možda ćete želeti da napravite i sataraš sa jajima, lagani obrok. Evo kako se pravi zapečeni paradajz i jaja sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom!
Sastojci:
- 400 g paradajza, isečenog
- 5 čenova belog luka, sitno isečenih
- ½ veze bosiljka, grubo iseckanih listova
- 4 kašike maslinovog ulja, plus još za prelivanje
- 4 jajeta
- ½ kašičice pahuljica ljute paprike
- 30 g vegetarijanskog tvrdog sira ili parmezana u italijanskom stilu, rendanog
- Hrskavi hleb za posluživanje
Recepti za zapečeni paradajz i jaja sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom
Pecite paradajz
Pecite paradajz oko 20 minuta dok ne omekša i ne pretvori se u neku vrstu sosa.
Ubacite jaja
Izvadite posudu iz rerne i kašikom napravite 4 džepa na površini paradajza. U svaki razbijte po jedno jaje. Začinite jaja, a zatim pojačajte vatru na 200°C. Pokrijte vatrostalnu, vratite u rernu i pecite 6-8 minuta dok belanca ne postanu neprozirna, ali žumanca još uvek budu tečna.
Servirajte
Izvadite posudu iz rerne, a zatim pospite preostali bosiljak, pahuljice ljute paprike i sir. Prelijte sa malo ulja i poslužite uz hrskavi tost. Uživajte u zapečenom paradajzu i jajima sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom.
Pročitajte kako da napravite poširano jaje i salatu od mladog krompira sa hrskavom slaninom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus