Zapečeni paradajz i jaja sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom je lagano i sočno jelo koje će vam prijati više nego testo za večeru. Možda ćete želeti da napravite i sataraš sa jajima, lagani obrok. Evo kako se pravi zapečeni paradajz i jaja sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom!
Sastojci:
- 400 g paradajza, isečenog
- 5 čenova belog luka, sitno isečenih
- ½ veze bosiljka, grubo iseckanih listova
- 4 kašike maslinovog ulja, plus još za prelivanje
- 4 jajeta
- ½ kašičice pahuljica ljute paprike
- 30 g vegetarijanskog tvrdog sira ili parmezana u italijanskom stilu, rendanog
- Hrskavi hleb za posluživanje
Recepti za zapečeni paradajz i jaja sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom
Pecite paradajz
Pecite paradajz oko 20 minuta dok ne omekša i ne pretvori se u neku vrstu sosa.
Ubacite jaja
Izvadite posudu iz rerne i kašikom napravite 4 džepa na površini paradajza. U svaki razbijte po jedno jaje. Začinite jaja, a zatim pojačajte vatru na 200°C. Pokrijte vatrostalnu, vratite u rernu i pecite 6-8 minuta dok belanca ne postanu neprozirna, ali žumanca još uvek budu tečna.
Servirajte
Izvadite posudu iz rerne, a zatim pospite preostali bosiljak, pahuljice ljute paprike i sir. Prelijte sa malo ulja i poslužite uz hrskavi tost. Uživajte u zapečenom paradajzu i jajima sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom.
Pročitajte kako da napravite poširano jaje i salatu od mladog krompira sa hrskavom slaninom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem