Riblja čorba sa belom ribom i ikrom je povoljna, bogata različitim povrćem i uvek dobra opcija za vreme posta. Možete da dodate sastojke koje uobičajeno stavljate ili pak da eksperimentišete da drugim plodovima mora. Možda ćete želeti da napravite i brzu i laku riblju čorbu. A evo kako se pravi riblja čorba sa belom ribom i ikrom!
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja, plus dodatno za posipanje
- 1 mali luk, sitno narezan
- 3 štapića celera, sitno iseckana ili narezana
- 3 čena belog luka, sitno narezana
- Prstohvat ljute paprike u prahu
- 400 g paradajza
- 700 ml ribljeg ili povrtnog bujona
- 500 g beleribe, isečene na komade
- 200 g riblje ikre
- Sok od ½ limuna
- ½ veze peršuna, sitno iseckanog listova
Recept za riblju čorbu sa belom ribom i ikrom
Zagrejte ulje
Za riblju čorbu sa belom ribom i ikrom zagrejte maslinovo ulje u širokom plitkom tiganju sa poklopcem, na laganoj srednjoj vatri. Dodajte luk i celer, kuvajte 8-10 minuta dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i ljutu papriku i kuvajte još 2 minuta. Dodajte paradajz, začinite, a zatim pojačajte vatru na srednju. Kuvajte još 3-5 minuta dok se ne zgusne.
Servirajte sa začinskim biljem
Proverite začine, pa dodajte sok od limuna i skinite tiganj sa vatre. Da biste servirali, podelite supu po činijama i posipajte začinskim biljem, dodajući po malo maslinovog ulja u svaku porciju. Uživajte u ribljoj čorbi sa belom ribom i ikrom!
Pročitajte kako se pravi RIBLJA ČORBA PO RECEPTU STARIH ALASA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem