Riblja čorba sa belom ribom i ikrom je povoljna, bogata različitim povrćem i uvek dobra opcija za vreme posta. Možete da dodate sastojke koje uobičajeno stavljate ili pak da eksperimentišete da drugim plodovima mora. Možda ćete želeti da napravite i brzu i laku riblju čorbu. A evo kako se pravi riblja čorba sa belom ribom i ikrom!

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja, plus dodatno za posipanje
  • 1 mali luk, sitno narezan
  • 3 štapića celera, sitno iseckana ili narezana
  • 3 čena belog luka, sitno narezana
  • Prstohvat ljute paprike u prahu
  • 400 g paradajza
  • 700 ml ribljeg ili povrtnog bujona
  • 500 g beleribe, isečene na komade
  • 200 g riblje ikre
  • Sok od ½ limuna
  • ½ veze peršuna, sitno iseckanog listova

Recept za riblju čorbu sa belom ribom i ikrom

15:35
Korak 1

Zagrejte ulje

Za riblju čorbu sa belom ribom i ikrom zagrejte maslinovo ulje u širokom plitkom tiganju sa poklopcem, na laganoj srednjoj vatri. Dodajte luk i celer, kuvajte 8-10 minuta dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i ljutu papriku i kuvajte još 2 minuta. Dodajte paradajz, začinite, a zatim pojačajte vatru na srednju. Kuvajte još 3-5 minuta dok se ne zgusne.

15:40
Korak 2

Kuvajte ribu

Sipajte riblji bujon, pojačajte vatru do najjače i dovedite do ključanja. Dodajte ribu, smanjite vatru na srednju, a zatim pokrijte poklopcem i dinstajte dok ne bude kuvano (oko 5-7 minuta). Petnaest do dvadeset minuta pred kraj kuvanja dodajte riblju ikru.

15:40
Korak 3

Servirajte sa začinskim biljem

Proverite začine, pa dodajte sok od limuna i skinite tiganj sa vatre. Da biste servirali, podelite supu po činijama i posipajte začinskim biljem, dodajući po malo maslinovog ulja u svaku porciju. Uživajte u ribljoj čorbi sa belom ribom i ikrom!

Pročitajte kako se pravi RIBLJA ČORBA PO RECEPTU STARIH ALASA

BONUS VIDEO

OVAKO SE JEDINO PRAVI DOBRA RIBLJA ČORBA! Stručnjaci otkrili kako da POSTANETE MAJSTOR OVOG SPECIJALITETA Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.