Pasulj je jedno od omiljenih jela "na kašiku". Ako postite, možete spremiti postan pasulj prebranac iz rerne, ali i probati nešto malo drugačije. U danima posta, odlično rešenje je pasulj sa kinoom. Pored kinoe, u recept idu i aromatični začini. Pikanta ukus daje seckana ljuta paprika.

Sastojci:

  • 1/4 šolje ulja
  • 2 šolje seckane ljute paprike
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1/4 šolje kinoe
  • 4 kašičice sušenog origana
  • 4 kašičice mlevenog kima
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 4 šolje bujona od povrća
  • 425 g pasulja iz konzerve
  • 3 šolje iseckanih tikvica
  • 1/4 šolje seckanog korijandera
  • 2 kašike soka od limete
  • seckani peršun za posipanje (opciono)

Recept za posni pasulj sa kinoom i ljutom paprikom:

Najpre zagrejte ulje u većoj šerpi. Dodajte iseckanu ljutu papriku, isekcan crni i beli luk. Promešajte, pa dinstajte oko 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte kinou, origano, kim, so, korijander i biber. Kuvajte i mešajte oko 1 minut. Dodajte bujon i pasulj, pa ostavite da proključa. Smanjite toplotu, pokopite delimično pasulj, pa kuvajte povremeno mešajući oko 20 minuta. Dodajte iseckane tikvice, pa poklopite i kuvajte još oko 1-15 minuta. Nakon toga ubacite korijander i sipajte sok od limete. Promešajte, pospite seckanim peršunom i služite posni pasulj.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO:

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

   Izvor: StvarUkusa