Pasulj je jedno od omiljenih jela "na kašiku". Ako postite, možete spremiti postan pasulj prebranac iz rerne, ali i probati nešto malo drugačije. U danima posta, odlično rešenje je pasulj sa kinoom. Pored kinoe, u recept idu i aromatični začini. Pikanta ukus daje seckana ljuta paprika.
Sastojci:
- 1/4 šolje ulja
- 2 šolje seckane ljute paprike
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/4 šolje kinoe
- 4 kašičice sušenog origana
- 4 kašičice mlevenog kima
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 4 šolje bujona od povrća
- 425 g pasulja iz konzerve
- 3 šolje iseckanih tikvica
- 1/4 šolje seckanog korijandera
- 2 kašike soka od limete
- seckani peršun za posipanje (opciono)
Recept za posni pasulj sa kinoom i ljutom paprikom:
Najpre zagrejte ulje u većoj šerpi. Dodajte iseckanu ljutu papriku, isekcan crni i beli luk. Promešajte, pa dinstajte oko 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte kinou, origano, kim, so, korijander i biber. Kuvajte i mešajte oko 1 minut. Dodajte bujon i pasulj, pa ostavite da proključa. Smanjite toplotu, pokopite delimično pasulj, pa kuvajte povremeno mešajući oko 20 minuta. Dodajte iseckane tikvice, pa poklopite i kuvajte još oko 1-15 minuta. Nakon toga ubacite korijander i sipajte sok od limete. Promešajte, pospite seckanim peršunom i služite posni pasulj.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem