Pečena jaja u sosu od pasulja su jako jelo i vrlo zdravo. Raznovrsno je, jer sadrži pasulj, paradajz, spanać, jaja i šunku! Možda će vam se dopasti i tortilja sa jajima – doručak od 4 jeftina sastojka. Pečena jaja u sosu od pasulja se prave na ovaj način!
Sastojci:
- 800 g čeri paradajza
- 400 g pasulja, oceđenog
- 200 g bebi spanaća
- 4 srednja jajeta
- 50 g tanko isečene dimljene šunke, iseckane
- integralni raženi hleb, za posluživanje (opciono)
Recept za pečna jaja u sosu od pasulja:
15:05
Korak 1
15:10
Korak 2
Ubacite jaja:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napravite četiri udubljenja u smesi koristeći poleđinu kašike, a zatim u svako razbijte po jedno jaje.
15:10
Korak 3
Pecite 4-5 minuta i servirajte:
Ubacite šunku u smesu, a zatim pecite 4-5 minuta, ili dok se belance ne stegne, a žumanca ne iscure. Poslužite uz raženi hleb, ako želite. Uživajte u pečnim jajima u sosu od pasulja.
Saznajte i recept za tradicionalni turski menemen
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem