Pečena jaja u sosu od pasulja su jako jelo i vrlo zdravo. Raznovrsno je, jer sadrži pasulj, paradajz, spanać, jaja i šunku! Možda će vam se dopasti i tortilja sa jajima – doručak od 4 jeftina sastojka. Pečena jaja u sosu od pasulja se prave na ovaj način!

Sastojci:

  • 800 g čeri paradajza
  • 400 g pasulja, oceđenog
  • 200 g bebi spanaća
  • 4 srednja jajeta
  • 50 g tanko isečene dimljene šunke, iseckane
  • integralni raženi hleb, za posluživanje (opciono)

Recept za pečna jaja u sosu od pasulja:

15:05
Korak 1

Prokuvajte pasulj i paradajz

Za pečena jaja u sosu od pasulja prvo stavite paradajz i pasulj u vatrostalnu posudu. Krčkajte oko 10 minuta. Umešajte spanać i kuvajte još 5 minuta dok ne usahne.

15:10
Korak 2

Ubacite jaja:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napravite četiri udubljenja u smesi koristeći poleđinu kašike, a zatim u svako razbijte po jedno jaje.

15:10
Korak 3

Pecite 4-5 minuta i servirajte:

Ubacite šunku u smesu, a zatim pecite 4-5 minuta, ili dok se belance ne stegne, a žumanca ne iscure. Poslužite uz raženi hleb, ako želite. Uživajte u pečnim jajima u sosu od pasulja.

Saznajte i recept za tradicionalni turski menemen

BONUS VIDEO:

Jaja na oko sa feta sirom TikTok/eattastedine

StvarUkusa/L.S.