Menemenje turski tradicionalni specijalitet, koji se sastoji od mekanih, savršeno umućenih jaja sa paradajzom, paprikom i lukom. Sprema se u samo jednom tiganju i bude gotovo za dvadesetak minuta! Možda će vam se dopasti i tradicionalno tursko pecivo sa sirom. Ako volite slana, savršeno umućena jaja, verovatno ćete probati turski menemen – ovu ukusnu tursku varijantu. Evo kako se pravi tradicionalni turski menemen!
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 glavice luka, narezane
- 1 crvena ili zelena paprika, isečena na kockice
- 1-2 crvene papričice, isečene na kockice
- 400 g seckanog paradajza
- 1-2 kašičice šećera
- 4 jaja
- 1 mala veza peršuna, iseckanog
- 6 kašika gustog, kremastog jogurta
- 2 čena belog luka, zgnječena
Recept za turski menemen:
Ubacite jaja:
Za menemen drvenom kašikom napravite 4 “džepa” u mešavini paradajza i razbijte jaja u njih. Pokrijte tiganj i dinstajte jaja na laganoj vatri dok se ne stegnu.
Umutite jogurt sa belim lukom i servirajte menemen:
Umutite jogurt sa belim lukom i začinite. Pospite menemen peršunom i poslužite iz tiganja sa kašičicom jogurta sa ukusom belog luka. Uživajte u turskom menemenu!
Pročitajte kako se pravi turski hleb koji se ne mesi
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus