Variva možete da pripremite na razne načine, a mi vam donosimo sjajan recept za koji smo sigurni da će vam se dopasti. Varivo nije teško za pripremu, obično se u šerpu stave sastojci, nalije se bujonom ili vodom, a onda se kratko kuva. Predlažemo da za današnji posni ručak napravite varivo od spanaća i heljde. 

Sastojci:

  • 1/2 crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 300 g spanaća
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 1 šolja paradajz sosa
  • 1/2 šolje heljde
  • 8 šoljica bujona od povrća

Recept za varivo od povrća i heljde:

11:25
Korak 1

Propržite luk i šargarepu 

U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kad on omekša propržite i šargarepu. 

11:25
Korak 2

Dodajte ostale sastojke 

Zatim dodajte spanać koji ste iseckali i oprali, pa promešajte. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Ponovo promešajte i posle 5 minuta sipajte paradajz sos, a onda dodajte i heljdu. 

11:25
Korak 3

Kuvajte 

Sve lepo promešajte i posle 2-3 minuta sipajte bujon. Lepo promešajte i kuvajte dok ne krene da vri, a onda smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte još 10 minuta. Nakon toga dodajte seckanu nanu i kuvajte još 5 minuta. 

Pročitajte i ovo: Ovde svi grešimo kod pripreme variva

BONUS VIDEO: 

Instagram/inspiredtaste Supa od sočiva

(StvarUkusa/S.B.)