Variva možete da pripremite na razne načine, a mi vam donosimo sjajan recept za koji smo sigurni da će vam se dopasti. Varivo nije teško za pripremu, obično se u šerpu stave sastojci, nalije se bujonom ili vodom, a onda se kratko kuva. Predlažemo da za današnji posni ručak napravite varivo od spanaća i heljde.
Sastojci:
- 1/2 crnog luka
- 1 šargarepa
- 300 g spanaća
- 2 kašičice slatke paprike
- 1 šolja paradajz sosa
- 1/2 šolje heljde
- 8 šoljica bujona od povrća
Recept za varivo od povrća i heljde:
Propržite luk i šargarepu
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kad on omekša propržite i šargarepu.
Dodajte ostale sastojke
Zatim dodajte spanać koji ste iseckali i oprali, pa promešajte. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Ponovo promešajte i posle 5 minuta sipajte paradajz sos, a onda dodajte i heljdu.
Kuvajte
Sve lepo promešajte i posle 2-3 minuta sipajte bujon. Lepo promešajte i kuvajte dok ne krene da vri, a onda smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte još 10 minuta. Nakon toga dodajte seckanu nanu i kuvajte još 5 minuta.
Pročitajte i ovo: Ovde svi grešimo kod pripreme variva
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem