Variva možete da pripremite na razne načine, a mi vam donosimo sjajan recept za koji smo sigurni da će vam se dopasti. Varivo nije teško za pripremu, obično se u šerpu stave sastojci, nalije se bujonom ili vodom, a onda se kratko kuva. Predlažemo da za današnji posni ručak napravite varivo od spanaća i heljde.
Sastojci:
- 1/2 crnog luka
- 1 šargarepa
- 300 g spanaća
- 2 kašičice slatke paprike
- 1 šolja paradajz sosa
- 1/2 šolje heljde
- 8 šoljica bujona od povrća
Recept za varivo od povrća i heljde:
Propržite luk i šargarepu
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kad on omekša propržite i šargarepu.
Dodajte ostale sastojke
Zatim dodajte spanać koji ste iseckali i oprali, pa promešajte. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Ponovo promešajte i posle 5 minuta sipajte paradajz sos, a onda dodajte i heljdu.
Kuvajte
Sve lepo promešajte i posle 2-3 minuta sipajte bujon. Lepo promešajte i kuvajte dok ne krene da vri, a onda smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte još 10 minuta. Nakon toga dodajte seckanu nanu i kuvajte još 5 minuta.
Pročitajte i ovo: Ovde svi grešimo kod pripreme variva
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus