Počeo je Uskršnji post, pa ideja za ukusna posna jela nikad dosta. Ako želite da napravite nešto na brzinu i to od jeftinih sastojaka, onda neka vaš izbor bude pirinač sa povrćem. Za pripremu je potrebno manje od pola sata, a ukus je fantasitačan. Takođe u ovo jelo možete da dodate još namirnicnica. Umesto pirinča sa povrćem možete da napravite italijansko jelo rizibizi.
Sastojci:
- 150 g brokolija
- 1/2 crnog luka
- 1/2 žute paprike
- 1/2 crvene paprike
- 250 g pirinča
- 2-3 kašike soja sosa
Recept za pirinač sa povrćem:
Pripremite povrće
U ključaloj vodi blanširajte brokoli koji ste isekli. Zatim procedite, pa dodajte u tiganj u koji ste sipali malo ulja. Dodajte seckane paprike i luk, pa pržite dok povrće ne omekša.
Skuvajte pirinač
Prinač isperite, pa stavite u šerpu sa ključalom vodom. Za šolju pirinča dovoljno je pola šolje vode. Možete da koristite i bujon. Promešajte (dovoljno je samo jednom). Kuvajte 20 minuta poklopljen, pa sklonite sa šporeta i ostavite još 5 minuta.
Pomešajte sastojke
Zatim pomešajte povrće i pirinač, pa sipajte sojin sos. Lepo promešajte i servirajte.
Pročitajte i ovo: Rižoto sa spanaćem i pršutom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite domaći somun
Tuna stek po receptu Džejmija Olivera
Kuvani beli pasulj sa ruzmarinom i malo limunovog soka
Recept za posne krofne
Najsočniji posni kolač sa džemom i višnjama