U toku je Uskršnji post, a ako ga se pridržavate to ne mora da znači da morate da se odreknete omiljenih poslastica. Predlažemo vam da napravite odličnu posnu tortu sa keksom, pudingom i jagodama. Priprema nije zahteva, a ukus je pravi letnji. Iskorsitite sezonu jagoda i napravite jednu od najukusnijih posnih torti

Sastojci:

  • 1 kesica instant kafe 
  • 200 ml vode 
  • 400 g posnog keksa
  • 200 g šećera 
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 800 ml biljnog mleka 
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 300 g jagoda 
  • 100 g margarina 
  • 50 g šećera u prahu 
  • Za ganaš:
  • 200 ml biljne slatke pavlake 
  • 200 g posne čokolade 

Recept za posnu tortu sa jagodama i keksom:

12:10
Korak 1

Napravite fil 

Pomešajte puding sa 200 ml mleka i potrudite se da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko sipajte u šerpu i dodajte šećer, kao i vanilin šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte u puding i dobro sjedinite mikserom. 

12:10
Korak 2

Napravite tortu 

Keks umočite u kafu koju ste napravili tako što ste kesicu kafe sipali u posudu i pomešali sa 200 ml vrele vode. Ređajte na dno kalupa, pa preko sipajte četvrtinu fila od pudinga. Poređajte seckane jagode, pa opet keks umočen u kafu. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude fil od pudinga. 

12:10
Korak 3

Napravite ganaš 

Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko fila. Poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne, pa služite. 

BONUS VIDEO: 

Oreo kolač od 3 sastojka  Instagram/maddesmat.se

(StvarUkusa/S.B.)