Ideja za ukusna jela nikad dosta, a kako je u toku Uskršnji post, predlažemo vam da napravite i posnu pitu sa povrćem. Vrlo je jednostavna za pripremu i neće vam trebati više od 40 minuta. Ovako pripremljenu posnu pitu možete da je služite za doručak ili večeru, ali i kao predjelo na Veliki petak.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 500 g šargarepe
- 500 g kupusa
- 500 g spanaća
- 500 g kora za pitu
- 400 g pečuraka
- 2 crna luka
- 100 ml ulja
Recept za posnu pitu sa povrćem:
Pripremite sastojke
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte rendani krompir i šargarepu, pa posle 10 minuta dodajte rendani kupus i secakne pečurke. Pet minuta pred kraj ubacite i opran spanać. Začinite po želji i promešajte.
Napravite pitu
Stavite koru u tepsiju premažite uljem, pa preko stavite još jednu koru. Opet je premažite uljem, pa sipajte nadev i tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednji sloj je kora.
Pecite
Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Posna pita sa sojom i lukom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus