Ideja za ukusna jela nikad dosta, a kako je u toku Uskršnji post, predlažemo vam da napravite i posnu pitu sa povrćem. Vrlo je jednostavna za pripremu i neće vam trebati više od 40 minuta. Ovako pripremljenu posnu pitu možete da je služite za doručak ili večeru, ali i kao predjelo na Veliki petak. 

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 500 g šargarepe
  • 500 g kupusa
  • 500 g spanaća
  • 500 g kora za pitu
  • 400 g pečuraka
  • 2 crna luka 
  • 100 ml ulja 

Recept za posnu pitu sa povrćem:

17:50
Korak 1

Pripremite sastojke 

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte rendani krompir i šargarepu, pa posle 10 minuta dodajte rendani kupus i secakne pečurke. Pet minuta pred kraj ubacite i opran spanać. Začinite po želji i promešajte. 

17:50
Korak 2

Napravite pitu

Stavite koru u tepsiju premažite uljem, pa preko stavite još jednu koru. Opet je premažite uljem, pa sipajte nadev i tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednji sloj je kora. 

17:50
Korak 3

Pecite 

Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta. 

Pročitajte i ovo: Posna pita sa sojom i lukom

BONUS VIDEO: 

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

(StvarUkusa/S.B.)