Ideja za ukusna jela nikad dosta, a kako je u toku Uskršnji post, predlažemo vam da napravite i posnu pitu sa povrćem. Vrlo je jednostavna za pripremu i neće vam trebati više od 40 minuta. Ovako pripremljenu posnu pitu možete da je služite za doručak ili večeru, ali i kao predjelo na Veliki petak.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 500 g šargarepe
- 500 g kupusa
- 500 g spanaća
- 500 g kora za pitu
- 400 g pečuraka
- 2 crna luka
- 100 ml ulja
Recept za posnu pitu sa povrćem:
Pripremite sastojke
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte rendani krompir i šargarepu, pa posle 10 minuta dodajte rendani kupus i secakne pečurke. Pet minuta pred kraj ubacite i opran spanać. Začinite po želji i promešajte.
Napravite pitu
Stavite koru u tepsiju premažite uljem, pa preko stavite još jednu koru. Opet je premažite uljem, pa sipajte nadev i tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednji sloj je kora.
Pecite
Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Posna pita sa sojom i lukom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu