Štrudla sa makom je poznata vojvođanska poslastica koja često može da se nađe na trpezi. Retko ko će odbiti parče, a kako je u toku Uskršnji post donosimo vam recept za posnu pitu sa makom i višnjama. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva, a priprema nikad lakša. Obavezno isporbajte ovaj recept za pitu sa makom i višnjama jer smo sigurno da ćete biti oduševljeni.
Sastojci:
- 400 g mlevenog maka
- 500 g kora za pitu
- 200 g višanja
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- malo cimeta
Recept za pitu sa makom i višnjama za post na vodi:
Napravite nadev
Pomešajte mak, šećer, vanilin šećer i sipajte vodu. Dobro promešajte da se sastojci sjedinite. Smesa mora da bude kao za palačinke. Kuvajte dok ne prokljuka, pa sklonite sa šporeta. Dodajte cimet i promešajte.
Napravite pitu
Kalup obložite pek papirom, pa stavite jednu koru i premažite je nadevom sa makom. Preko stavite još jednu koru i premažite nadevom sa makom. Poređajte višnje, pa još dve kore koje ćete premazati nadevom. Opet višnje i nastavite da ređate dok sve ne utoršite. Poslednji red treba da bude kora koju ćete poprskati vodom.
Pecite slatku pitu
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih pola sata.
Pročitajte i ovo: Posna pita sa višnjama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Pecite slatku pitu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus