Naša čitateljka Marianna uključila se u akciju pošalji recept i poslala svoju jedinstvenu recepturu za poslasticu koja je omiljena u svim domaćinstvima širom Srbije. Hrskava pita sa višnjama je natopljena neverovatnim prelivom,a idealna je ako postite i uvek će biti dobrodošla na nedeljnoj trpezi. 

Evo kako je sprema Marianna... 

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje kora
  • 150 g šećera + 5 kašika
  • 150 g mlevenih oraha
  • 800-900 g smrznutih višanja
  • 2 kašike gustina
  • ulje
  • 100 ml ruma
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:
Višnje odmrznite, pa ostavite preko noći da se dobro ocede. Pomešajte šećer sa mlevenim orasima. Uzmite 3 kore i ređajte jednu na drugu, a svaku premažite uljem. Na treću koru sipajte smesu od šećera i oraha (2,5 kašike), pa pospite višnje (1-1,5 dobra šaka). Urolajte i poređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Premažite uljem i pecite na 180°C dok ne porumeni. Sok od ceđenih višanja pomešajte sa vodom, tako da dobijete 600 ml tečnosti. Odvojite 100 ml i dodajte gustin, pa lepo promešajte. U sok od višanja dodajte 5 kašika šećera, ostavite da provri, a onda dodajte gustin. Zatim sipajte rum i cimet i dobro promešajte. Preku vruće pite sipajte preliv i ostavite da se dobro ohladi i upije. Možete da služite sa šlagom. 

Recept poslala Marianna Pop

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE