Pasta spada u najpoznatiju i najpopularniju hranu, a za pripremu postoji milion recepata. Sa čime god i kako god da se spremi ona je ukusna, bilo kuvana, pečena, pržena, sa mesom, bez mesa... Danas vam predlažemo da napravite posnu pastu u kremastom sosu od pečuraka. Nećete se zaustaviti na jednom tanjiru, a i brzo se sprema, pa je ova pasta idealna kada ste u žurbi.  

  • Sastojci: 
  • 1 pakovanje špageta 
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 30 g putera
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 400 g pečuraka 
  • 240 ml bujona od povrća 
  • 350 ml posne pavlake za kuvanje 
  • 1 kašičica timijana
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića
  • 3-4 kašike seckanog peršuna

Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju, a u međuvremenu istopite puter sa maslinovim ulje i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite par minuta, a onda dodajte i sitno seckani beli luk. Posle minut dodajte seckane pečurke, posolite, pobiberite i pospite timijanom. Zatim sipajte sipajte bujon, posnu pavlaku za kuvanje, malo biljnog sira i muskatni oraščić. Kada krene da vri dodajte oceđenu testeninu i promešajte. Ukrasite peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE