Pasta spada u najpoznatiju i najpopularniju hranu, a za pripremu postoji milion recepata. Sa čime god i kako god da se spremi ona je ukusna, bilo kuvana, pečena, pržena, sa mesom, bez mesa... Danas vam predlažemo da napravite posnu pastu u kremastom sosu od pečuraka. Nećete se zaustaviti na jednom tanjiru, a i brzo se sprema, pa je ova pasta idealna kada ste u žurbi.
- Sastojci:
- 1 pakovanje špageta
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 30 g putera
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 400 g pečuraka
- 240 ml bujona od povrća
- 350 ml posne pavlake za kuvanje
- 1 kašičica timijana
- 1/4 kašičice muškatnog oraščića
- 3-4 kašike seckanog peršuna
Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju, a u međuvremenu istopite puter sa maslinovim ulje i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite par minuta, a onda dodajte i sitno seckani beli luk. Posle minut dodajte seckane pečurke, posolite, pobiberite i pospite timijanom. Zatim sipajte sipajte bujon, posnu pavlaku za kuvanje, malo biljnog sira i muskatni oraščić. Kada krene da vri dodajte oceđenu testeninu i promešajte. Ukrasite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus