Nema ko nije odrastao na kapri sladoledu, a ništa manje ukusna nije ni kapri torta. Kako je u toku Uskršnji post, mi vam donosimo posnu verziju čuvene torte koja se pravi bez pečenja. Napravite kapri tortu sa keksom i jagodama, a kako biste dobili onaj poznati ukus jagoda fila iz sladoleda obavezno je da korisitite puding od jagoda. On u kombinaciji sa voćem je pun pogodak, pa smo sigurni da će vam se ova posna torta dopasti.
Sastojci:
- Za koru:
- 600 g posnog keksa
- 200 ml soka od pomorandže
- 200 g šećera u prahu
- 1 margarin
- Za fil:
- 500 g jagoda
- 250 ml vode
- 40 g pudinga od jagoda
- 300 g šećera
- Za fil od pudinga:
- 4 pudinga od vanile
- 1,2 l vode
- 1 margarin
- 100 g šećera u prahu
- Još:
- 200 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
- 300 g posnog šlaga
Recept za posnu kapri tortu:
Napravite podlogu
Umutite margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte mlevenu plazmu (posnu) i sok od pomorandže. Sve dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine. Utisnite smesu u kalup koji ste obložili pek papirom. Stavite u frižider dok pravite fil.
Napravite fil od voća
U šerpu sipajte 150 ml vode i šećer, pa kada se šećer istopi dodajte smrznute jagode. Pomešajte puding od jagode sa preostalom vodom i dodajte u šerpu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa ostavite da se ohladi.
Napravite fil od pudinga
Puding od vanile pomešajte sa vodom, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Stavite u posudu i ostavite da se ohladi, pa dodajte margarin koji ste umutili sa šećerom u prahu. Sve dobro sjedinite mikserom.
Otopite čokoladu
Preko keksa sipajte fil od pudinga, pa premažite čokoladom koju ste istopili sa uljem. Zatim premažite fil od voća, pa ukrasite posnim šlagom.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom