Nema ko nije odrastao na kapri sladoledu, a ništa manje ukusna nije ni kapri torta. Kako je u toku Uskršnji post, mi vam donosimo posnu verziju čuvene torte koja se pravi bez pečenja. Napravite kapri tortu sa keksom i jagodama, a kako biste dobili onaj poznati ukus jagoda fila iz sladoleda obavezno je da korisitite puding od jagoda. On u kombinaciji sa voćem je pun pogodak, pa smo sigurni da će vam se ova posna torta dopasti. 

Sastojci:

  • Za koru:
  • 600 g posnog keksa
  • 200 ml soka od pomorandže
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 margarin
  • Za fil:
  • 500 g jagoda
  • 250 ml vode
  • 40 g pudinga od jagoda
  • 300 g šećera 
  • Za fil od pudinga:
  • 4 pudinga od vanile
  • 1,2 l vode
  • 1 margarin 
  • 100 g šećera u prahu 
  • Još:
  • 200 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja 
  • 300 g posnog šlaga

Recept za posnu kapri tortu:

15:33
Korak 1

Napravite podlogu 

Umutite margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte mlevenu plazmu (posnu) i sok od pomorandže. Sve dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine. Utisnite smesu u kalup koji ste obložili pek papirom. Stavite u frižider dok pravite fil. 

15:35
Korak 2

Napravite fil od voća

U šerpu sipajte 150 ml vode i šećer, pa kada se šećer istopi dodajte smrznute jagode. Pomešajte puding od jagode sa preostalom vodom i dodajte u šerpu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa ostavite da se ohladi. 

15:35
Korak 3

Napravite fil od pudinga 

Puding od vanile pomešajte sa vodom, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Stavite u posudu i ostavite da se ohladi, pa dodajte margarin koji ste umutili sa šećerom u prahu. Sve dobro sjedinite mikserom. 

15:35
Korak 4

Otopite čokoladu

Preko keksa sipajte fil od pudinga, pa premažite čokoladom koju ste istopili sa uljem. Zatim premažite fil od voća, pa ukrasite posnim šlagom. 

BONUS VIDEO: 

Grčka torta od jogurta i kora Instagram/177milkstreet

(StvarUkusa/S.B.)