Punjene paprike su jelo koje se često sprema u Srbiji. Za punjenje se koristi pirinač i mleveno meso, ali ako želite da napravite posni ručak savršenog ukusa, onda je najbolje da koristite suve paprike i da ih punite povrćem. Suve paprike su specijalitet koji nam dolazi sa juga, a ako ih pripremite po našem receptu sigurni smo da ćete biti oduševljeni ukusom.
Sastojci:
- 10 suvih paprika
- 100 g pirinča
- 1 manji praziluk
- 1 šargarepa
- 1/2 štapića celera
- 1 tikvica
- malo mirođije
- lovorov list
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
Recept za posne suve paprike punjene povrćem:
Pripremite paprike
Paprike potopite u toplu vodu nekih sat vremena da malo omekšaju. Pirinač skuvajte.
Pržite povrće
U tiganju na malo ulja propržite iseckani praziluk, pa dodajte seckanu šargarepu i celer. Kada povrće omekša, dodajte skuvani pirinač. Začinite po želji i sve lepo promešajte.
Punite paprike
Napunite paprike povrćem, pa zatvorite tikvicom koju ste isekli na kolutove. Poređajte u vatrostalnu posudu.
Pecite paprike
Prelijte vodom, pospite mlevenom paprikom, seckanom mirođijom i lovorovim listom. Pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Posne punjene paprike
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus