Fileti oslića sa mladim krompirom i listovima nane su pravo lagano prolećno jelo u kome ćete uživati. Prave se uz dodatak povrtne mešavine graška i boranije. Ukoliko vam se dopadaju fileti oslića možda ćete želeti da napravite i POSNI RUSKI PELJMENI SA OSLIĆEM. A evo i kako se prave fileti oslića sa mladim krompirom i listovima nane!
Sastojci:
- 750 g mladog krompira, debelo isečenog
- 750 g smrznutog graška i boranije
- 3 kašike maslinovog ulja
- kora i sok od 1 limuna
- mala veza listova nane
- 4 fileta oslića svaki oko 140g
Recept za filete oslića sa mladim krompirom i listovima nane
Kuvajte krompir
Za filete oslića prvo mladi krompir kuvajte u velikom tiganju 4 minuta. Dodajte grašak i boraniju, ponovo prokuvajte, a zatim nastavite da kuvate još 3 minuta dok krompir i boranija ne omekšaju.
Napravite preliv
U blenderu umutite maslinovo ulje, limunovu koricu i sok, i nanu da napravite preliv (ili sitno iseckajte nanu i umutite u ulje i limun).
Ispecite oslić
Stavite oslić u vatrostalnu posudu, začinite, a zatim prelijte prelivom. Pokrijte prozirnom folijom, probušite je, a zatim pecite u rerni na 25 stepeni 4-5 minuta, dok se ne ispeče. Povrće ocedite, pa pomešajte sa prelivom i sokovima ribe. Poslužite oslića na povrću. Uživajte u filetima oslića sa mladim krompirom i listovima nane.
Pročitajte i FANTASTIČAN RECEPT ZA OSLIĆ: Top predlog kada ste "kratki" sa vremenom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem