Fileti oslića sa mladim krompirom i listovima nane su pravo lagano prolećno jelo u kome ćete uživati. Prave se uz dodatak povrtne mešavine graška i boranije. Ukoliko vam se dopadaju fileti oslića možda ćete želeti da napravite i POSNI RUSKI PELJMENI SA OSLIĆEM. A evo i kako se prave fileti oslića sa mladim krompirom i listovima nane!

Sastojci:

  • 750 g mladog krompira, debelo isečenog
  • 750 g smrznutog graška i boranije
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • kora i sok od 1 limuna
  • mala veza listova nane
  • 4 fileta oslića svaki oko 140g

Recept za filete oslića sa mladim krompirom i listovima nane

15:42
Korak 1

Kuvajte krompir

Za filete oslića prvo mladi krompir kuvajte u velikom tiganju 4 minuta. Dodajte grašak i boraniju, ponovo prokuvajte, a zatim nastavite da kuvate još 3 minuta dok krompir i boranija ne omekšaju.

15:47
Korak 2

Napravite preliv

U blenderu umutite maslinovo ulje, limunovu koricu i sok, i nanu da napravite preliv (ili sitno iseckajte nanu i umutite u ulje i limun).

15:47
Korak 3

Ispecite oslić

Stavite oslić u vatrostalnu posudu, začinite, a zatim prelijte prelivom. Pokrijte prozirnom folijom, probušite je, a zatim pecite u rerni na 25 stepeni 4-5 minuta, dok se ne ispeče. Povrće ocedite, pa pomešajte sa prelivom i sokovima ribe. Poslužite oslića na povrću. Uživajte u filetima oslića sa mladim krompirom i listovima nane.

Pročitajte i FANTASTIČAN RECEPT ZA OSLIĆ: Top predlog kada ste "kratki" sa vremenom

BONUS VIDEO

Cene oslića i gambora u marketu TikTok

StvarUkusa/L.S.