Danas je Sveta Petka i ako niste osmislili šta sve možete da poslužite na svečanoj trpezi, mi vam predlažemo da napravite oslić na brzinu. Ovaj recept je odličan ako ste "kratki" sa vremenom, a želite nešto preukusno. Priprema se na malo drugačiji način, jer se riba premazuje posnim majonezom. Predlažemo da isprobate i posne pihtije od oslića.
Sastojci:
- 1 oslić
- 1 crni luk
- 1 limun
- 2 kašike posnog majoneza
Recept za brzisnki oslić sa majonezom:
Lepo očistite ribu ili kupite očišćenu. Majonez posolite i pobiberite i dobro utrljajte u ribu, spolja i unutra, a unutra napunite seckanim limunom. Na alu foliju poređajte krupono sečeni crni luk, pa preko stavite oslić i umotajte u obliku čamca. Stavite u posudu za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-30 minuta.
Pročitajte i ovo: Posni pohovani oslić
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus