Danas je Sveta Petka i ako niste osmislili šta sve možete da poslužite na svečanoj trpezi, mi vam predlažemo da napravite oslić na brzinu. Ovaj recept je odličan ako ste "kratki" sa vremenom, a želite nešto preukusno. Priprema se na malo drugačiji način, jer se riba premazuje posnim majonezom. Predlažemo da isprobate i posne pihtije od oslića

Sastojci:

  • 1 oslić
  • 1 crni luk
  • 1 limun
  • 2 kašike posnog majoneza

Recept za brzisnki oslić sa majonezom:

Lepo očistite ribu ili kupite očišćenu. Majonez posolite i pobiberite i dobro utrljajte u ribu, spolja i unutra, a unutra napunite seckanim limunom. Na alu foliju poređajte krupono sečeni crni luk, pa preko stavite oslić i umotajte u obliku čamca. Stavite u posudu za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-30 minuta. 

Pročitajte i ovo: Posni pohovani oslić

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept (drugi deo)

Izvor: StvarUkusa