Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNE PIHTIJE OD OSLIĆA: Tradicionalno predjelo koje Srbi obožavaju poslužite na slavskoj trpezi

Autor Sanja Belinić

Naučite kako se prave posne pihtije.

 Posne pihtije od oslića Izvor: Shutterstock

Pihtije su tradicionalno srpsko jelo koje se služi kao deo obroka ili kao predjelo. Uglavnom se prave od jeftinijih komada mesa, povrća i želatina. Srbi obožavaju pihtije, a one se tradicionalno jedu i na Bogojavljenje. Uglavnom se služe kao predjelo na slavama, a kako je Sveti Nikola posna slava, naš predlog je da napravite posne pihtije od oslića i povrća.

  • Sastojci:
  • 2 šargarepe
  • 3 krompira
  • 200 g fileta oslića
  • 50 g biljnog želatina
  • 1 veza peršun
  • timijan

Priprema:
Šargarepu, krompir i filete skuvajte, pa isecite na sitne kockice. Želatin rastopite u 300 ml hladne vode. Ostavite da naburbi, a onda otopite na pari, pa dodajte u vodu (1 l) koju ste stavili da proključa sa biberom i timijanom. Dobro promešajte. U kalup poređajte povrće i ribu, posolite i pospite seckani peršun. Prelijte skuvanim želatinom i ostavite u frižideru da se stegne.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti