Nekada nije bio ovako veliki izbor recepata za pripremu posnih jela, ali kako danas postoji zamena za skoro svaku mrsnu namirnicu, lako je napraviti neke od čuvenih specijaliteta. Ipak, sada smo se fokusirali na slatko, pa vam donosimo sjajan recept za posnu tortu sa voćem i keksom kojoj neće odoleti ni najveći izbirljivici. Pored ovih brzinskih torti, možete da napravite čuvene poslastice kao što su posna Doboš torta...

Sastojci: 

  • 300 g posnog keksa 
  • 5 kašika kokosovog ulja 
  • 2 kašike meda 
  • 5 kašika soka od jabuke 
  • Za fil: 
  • 150 g malina 
  • 150 g jagoda 
  • 5 kašika meda 
  • 1/2 istopljenog kokosovog ulja 
  • posna slatka pavlaka 
  • Za dekoraciju: 
  • jagode, maline, listovi čokolade...

Recept za posnu tortu sa voćem i keksom: 

Izblendirajte keks u blenderu, pa sipajte kokosovo ulje i med, pa ponovo izblendirajte. Zatim sipajte sok od jabuke i sve dobro sjedinite. Utisnite na dno kalupa i stavite u zamrzivač na 15 mintua. U blenderu usitnite maline, jagode, med i istopljeno ulje od kokosa. Sve dobro izblendirajte, pa sipajte slatku pavlaku koju ste malo umutili. Lagano promešajte sve, pa sipajte preko podloge od keksa i poravnajte. Vratite u zamrzivač na još 15 minuta. Ukrasite po želji. Posna voćna torta je spremna za služenje.

Pročitajte i ovo: Posna makriza torta

BONUS VIDEO: 

Napoleon torta Instagram/best_kompotik

(StvarUkusa/S.B.)