Mekana, aromatična piletina se i pravi sa puterom, uz dodatak začina i luka. Paradajz sos takođe igra bitnu ulogu, a kuvani pirinač savršeno upija sve te sosove. Ako volite piletinu možda ćete želeti da napravite i piletinu punjenu krem sirom i hrskavom slaninom. A evo i kako da napravite puterastu piletinu sa kuvanim pirinčem.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih prsa bez kostiju i kože, narezanih na kockice
  • soli po ukusu
  • biber po ukusu
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike
  • ½ kašičice kurkume
  • 6 kašika neslanog putera, podeljeno
  • 225 g žutog luka isečenog na kockice
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 3 čena belog luka, mleveno
  • 395 g paradajz sosa
  • 240 ml vode
  • 240 ml slatke pavlake
  • kuvani pirinač, za serviranje
  • seckani svež peršun, za ukras

Recept za puterastu piletinu sa kuvanim pirinčem

10:38
Korak 1

Začinite piletinu

Prvo skuvajte pirinač. U velikoj posudi začinite piletinu solju, biberom, 1 kašičicom mlevene crvene paprike u prahu i kurkumom. Ostavite 15 minuta da se marinira. Rastopite 2 kašike putera u velikom loncu na srednjoj vatri. Zapržite piletinu, a zatim izvadite iz šerpe.

10:43
Korak 2

Pomešajte sa začinima i dinstajte

U šerpi istopite još 2 kašike putera, zatim dodajte luk, preostalu crvenu papričicu, kim, beli luk, cimet, so i biber. Kuvajte dok ne zamiriše. Dodajte sos od paradajza i pustite da provri. Dodajte vodu i slatku pavlaku i vratite da se kuva. Vratite piletinu u šerpu, poklopite i dinstajte 10-15 minuta.

10:43
Korak 3

Servirajte piletinu s pirinčem

Umešajte preostale 2 kašike putera i začinite sa još soli i bibera po ukusu. Servirajte piletinu preko pirinča i ukrasite peršunom. Uživajte u puterastoj piletini kuvanoj sa pirinčem

Pročitajte kako se pravi pileći gulaš sa lukom i paprikom, aromatičan i kremast

BONUS VIDEO

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Instagram/sara.haven

StvarUkusa/L.S.