Glazirane svinjske šnicle predstavljaju brz obrok, bilo za ručak ili za večeru. Glazura u kojoj se prave je slatko-slana i karmelizuje se prilikom pečenja. Ukoliko volite svinjetinu, možda ćete želeti da napravite i svinjske šnicle punjene krem sirom i belim lukom. A evo i kako da napravite glazirane svinjske šnicle.
Sastojci:
- 4 debelo isečene svinjske šnicle
- ½ kašičice paprike
- Kašičica bibera
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice soli
- 4 kašike šećera
- maslinovo ulje, za prženje
Recept za glazirane svinjske šnicle
Pomešajte začine
Za glazirane svinjske šnicle u činiji pomešajte začine - mlevenu papriku, biber, beli luk u prahu, i so. Obilno utrljajte u svinjske šnicle.
Zagrejte ulje
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj/jakoj vatri. Kada se ulje zagreje, dodajte svinjske šnicle. Pecite oko 3-5 minuta sa svake strane ili dok ne dobiju lepu karamelizovanu smeđu boju. Nakon toga dodajte kašiku šećera na svaku svinjsku šniclu. Okrenite svaku šniclu, tako da obe strane dobiju malo otopljenog šećera.
Pecite šnicle
Pecite šnicle 15 minuta. Pre serviranja, prelijte šnicle glazurom koja se stvorila u tiganju. Servirajte uz povrće po izboru. Uživajte u glaziranim svinjskim šniclama.
Pročitajte kako se pravi aromatična i sočna svinjetina sa začinima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus