Svinjske šnicle punjene krem sirom i belim lukom su odličan izbor za ručak, naročito ako ste u žurbi, jer se brzo prirpemaju. Mnogo su sočnije od običnih šnicli zbog punjnja koje se sastoji od belog luka i začinskog bilja. Možda ćete želeti da isprobate i leskovačku mućkalicu koja je savršen spoj mesa i povrća. Evo kako se prave svinjske šnicle punjene belim lukom!
Sastojci:
- 455 g krem sira, omekšanog
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika belog luka u prahu
- 10 g seckanog svežeg vlasca
- 100 g iseckanog kačkavalja
- 4 trake slanine, pečene i izmrvljene
- 8 svinjskih šnicli bez kostiju
- soli po ukusu
- 250 g brašna
- 3 jajeta, umućena
- 100 g hlebnih mrvica
- 4 kašike ulja
Recept za svinjske šnicle punjene belim lukom
Napunite šnicle
Pažljivo prorežite džep na strani svake svinjske šnicle, kako biste napravili šupljinu. Napunite šupljinu sa kašikom mešavine krem sira i pritisnite oko ivica svinjetine da biste je zatvorili. Ponovite sa preostalim šniclama. Punjene šniclepremažite brašnom, otresite višak, zatim jaja, pa prezlom.
Pecite šnicle
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Pržite svinjske šnicle 1-2 minuta, dok ne porumene, a zatim ih okrenite i ponovite sa drugom stranom. Uklonite sa vatre i prebacite u pleh. Pecite 15-20 minuta, dok sir ne počne da curi i šnicle ne porumene. Uživajte u svinjskim šniclama punjenim krem sirom i belim lukom!
Pročitajte kako se pravi aromatična i sočna svinjetina sa začinima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak