Svinjetina umotana u slaninu i isečena na komadiće pravi se za manje od sat vremena. Tokom leta može da se pravi i na roštilju. Uz pesto, spanać i sir kojima se napuni, ovi zalogaji su pravo zadovoljstvo. Ako volite svinjetinu, možda ćete želeti da napravite i svinjske šnicle punjene krem sirom i belim lukom. A evo kako da napravite svinjske zalogaje umotane u slaninu.

Sastojci:

  • 10 traka slanine
  • 450 g svinjskog mesa
  • 1/4 kašičice bibera
  • 40 g pripremljenog pesta
  • 125 g kačkavalja
  • 125 g bebi spanaća

Recept za mesne zalogaje umotane u slaninu

10:13
Korak 1

Zagrejte rernu

Za mesne zalogaje umotane u slaninu zagrejte rernu na 220°. Poređajte trake slanine po dužini u folijom obloženu tepsiju, tako da se blago preklapaju.

10:17
Korak 2

Isecite meso po dužini

Isecite svinjetinu po dužini, kroz sredinu, ali nemojte da presečete do kraja. Izlupajte čekićem za meso i potom stavite preko traka slanine.

10:17
Korak 3

Napunite meso

Pospite biber preko svinjetine. Namažite s unutrašnje strane pestom i stavite sloj sira i spanaća. Urolajte meso i potom uvijte slaninom. Možete krajeve da zatvorite čačkalicom.

10:18
Korak 4

Pecite rolnice

Poređajte svinjske rolnice u tepsiju i pecite oko 28 minuta. Ostavite da odstoje 5 minuta pre sečenja. Uživajte u mesnim zalogajima umotanim u slaninu.

Pročitajte kako se pravi aromatična i sočna svinjetina sa začinima

BONUS VIDEO

TikTok/recipebyanne Lazanje u jednoj posudi

StvarUkusa/L.S.