Svinjetina umotana u slaninu i isečena na komadiće pravi se za manje od sat vremena. Tokom leta može da se pravi i na roštilju. Uz pesto, spanać i sir kojima se napuni, ovi zalogaji su pravo zadovoljstvo. Ako volite svinjetinu, možda ćete želeti da napravite i svinjske šnicle punjene krem sirom i belim lukom. A evo kako da napravite svinjske zalogaje umotane u slaninu.
Sastojci:
- 10 traka slanine
- 450 g svinjskog mesa
- 1/4 kašičice bibera
- 40 g pripremljenog pesta
- 125 g kačkavalja
- 125 g bebi spanaća
Recept za mesne zalogaje umotane u slaninu
Zagrejte rernu
Za mesne zalogaje umotane u slaninu zagrejte rernu na 220°. Poređajte trake slanine po dužini u folijom obloženu tepsiju, tako da se blago preklapaju.
Isecite meso po dužini
Isecite svinjetinu po dužini, kroz sredinu, ali nemojte da presečete do kraja. Izlupajte čekićem za meso i potom stavite preko traka slanine.
Pecite rolnice
Poređajte svinjske rolnice u tepsiju i pecite oko 28 minuta. Ostavite da odstoje 5 minuta pre sečenja. Uživajte u mesnim zalogajima umotanim u slaninu.
Pročitajte kako se pravi aromatična i sočna svinjetina sa začinima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu