Da li ste znali da Francuskinje kada žele da smršaju jedu supu od praziluka? Od njega možete da spremate raznovrsna jela, pa tako pored supa i potaža, možete da spremate pitu, odličan je za prebranac... Praziluk ne košta puno, ima specifičan ukus i obogatiće svako jelo u koje ga dodate. Predlažemo vam da isprobate recept za zapečeni praziluk sa pavlakom za kuvanje i parmezanom.
Sastojci:
- 4 praziluka
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 150 ml mleka
- 120 g rendanog parmezana
- 1 kašika senfa od celog zrna
- 1 kašičica muskatnog oraščića
- 2 čena belog luka
- 3 prstohvata timijana
Recept za praziluk zapečen sa parmezanom i pavlakom:
Pripremite praziluk
Isecite praziluk na komade, pa ređajte uspravno u tepsiju koju ste premazali puterom. Treba da budu zbijeni, a ako je potrebno dodajte još seckanog praziluka.
Napravite preliv
U posudi pomešajte pavlaku, mleko, rendani parmezan, muskatni oraščić, timijan, rendani beli luk i senf. Posolite i pobiberite, pa sve lepo promešajte. Prelijte preko praziluka.
Pecite praziluk
Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta. Zatim skinite foliju, pospite još malo parmezana i pecite na 200°C još 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Supa od praziluka i krompira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem