Da li ste znali da Francuskinje kada žele da smršaju jedu supu od praziluka? Od njega možete da spremate raznovrsna jela, pa tako pored supa i potaža, možete da spremate pitu, odličan je za prebranac... Praziluk ne košta puno, ima specifičan ukus i obogatiće svako jelo u koje ga dodate. Predlažemo vam da isprobate recept za zapečeni praziluk sa pavlakom za kuvanje i parmezanom. 

Sastojci:

  • 4 praziluka 
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 150 ml mleka
  • 120 g rendanog parmezana
  • 1 kašika senfa od celog zrna
  • 1 kašičica muskatnog oraščića
  • 2 čena belog luka
  • 3 prstohvata timijana

Recept za praziluk zapečen sa parmezanom i pavlakom:

11:26
Korak 1

Pripremite praziluk 

Isecite praziluk na komade, pa ređajte uspravno u tepsiju koju ste premazali puterom. Treba da budu zbijeni, a ako je potrebno dodajte još seckanog praziluka. 

11:27
Korak 2

Napravite preliv

U posudi pomešajte pavlaku, mleko, rendani parmezan, muskatni oraščić, timijan, rendani beli luk i senf. Posolite i pobiberite, pa sve lepo promešajte. Prelijte preko praziluka. 

11:27
Korak 3

Pecite praziluk

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta. Zatim skinite foliju, pospite još malo parmezana i pecite na 200°C još 20 minuta. 

Instagram/camillechamignon Praziluk pečen sa parmezanom

Pročitajte i ovo: Supa od praziluka i krompira

BONUS VIDEO: 

Instagram/courteneycoxofficial  Posni potaž

(StvarUkusa/S.B.)