Da li ste znali da Francuskinje kada žele da smršaju jedu supu od praziluka? Od njega možete da spremate raznovrsna jela, pa tako pored supa i potaža, možete da spremate pitu, odličan je za prebranac... Praziluk ne košta puno, ima specifičan ukus i obogatiće svako jelo u koje ga dodate. Predlažemo vam da isprobate recept za zapečeni praziluk sa pavlakom za kuvanje i parmezanom.
Sastojci:
- 4 praziluka
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 150 ml mleka
- 120 g rendanog parmezana
- 1 kašika senfa od celog zrna
- 1 kašičica muskatnog oraščića
- 2 čena belog luka
- 3 prstohvata timijana
Recept za praziluk zapečen sa parmezanom i pavlakom:
Pripremite praziluk
Isecite praziluk na komade, pa ređajte uspravno u tepsiju koju ste premazali puterom. Treba da budu zbijeni, a ako je potrebno dodajte još seckanog praziluka.
Napravite preliv
U posudi pomešajte pavlaku, mleko, rendani parmezan, muskatni oraščić, timijan, rendani beli luk i senf. Posolite i pobiberite, pa sve lepo promešajte. Prelijte preko praziluka.
Pecite praziluk
Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta. Zatim skinite foliju, pospite još malo parmezana i pecite na 200°C još 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Supa od praziluka i krompira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus