Otkrijte tajnu supe od praziluka i krompira koja je ne samo neverovatno ukusna, već je i prava riznica vitamina, minerala i vlakana koji pomažu da ojačajte imuni sistem, poboljšate varenje, pa čak i povećate nivo energije. Naučite kako se sprema supa koja će oduševiti vaša nepca, a pomaže i u mršavljenju. Ako niste znali Francuskinje godinama jedu supu od praziluka kada žele da izgube par kilograma, pa je ona odlično rešenje ako želite da smršate.
- Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 3 velika praziluka
- 3 krompira
- 1,5 l bujona od povrća
- 1-2 lovorova lista
- 1/2 kašičice sušenog timijana
- so i biber po ukusu
Priprema:
U šerpi na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Zatim dodajte isečen praziluk, pa pržite još par minuta. Sipajte bujon (pomešajte kocku za supu sa 1,5 l vode). Promešajte i dodajte krompir isečen na kockice. Poklopite i kuvajte 10-15 minuta. Zatim promešajte, pa dodajte začine. Izvadite 2-3 kutlače supe sa sve povrćem i izblendirajte, pa vratite u supu. Promešajte i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus