Teleća čorba je krcata mesom i povrćem, a možete da se služi pre ručka ili kao zamena za glavni obrok. Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza.Obavezno meso prvo propržite jer će tako biti ukusnije. Obično je služe na slavama i kada su praznici, pa je super predlog i za uskršnji ručak. Kažu da je najbolja ona iz kafane, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju.

  • Sastojci: 
  • 600 g telećeg mesa
  • 1 crni luk
  • 2-3 kašike ulja
  • 2 l vode 
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 2-3 lista lovora
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 2 žumanceta 
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 veza peršuna peršun
  • sok od limuna

Priprema: 

U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno seckani luk, a kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice. Nakon što se i meso prodinstalo sipajte vodu,  biber u zrnu, so, lovorov list, na kockice isečenu šargarepu i krompir. Smanjite temperaturu i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju. Pomešajte brašno, slatku mlevenu papriku sa vodom i sjedintie tako da ne ostanu grudvice. Dobijenu smesu sipajte u supu. Kuvajte dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. U smesu sa žumancima sipajte malo supe, a onda kada sjedinite vratite u supu. To radite dok je vrela. Dobro promešajte i vaša čorba je gotova. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE