Ako postite onda možete da pripremite aromatične pečurke kao obrok, a oni koji ne poste neka ih posluže kao prilog uz meso ili ribu. Priprema je baš jednostavna i brza, treba vam svega 15 minuta, a sastojci su jeftini. Ako želite da budu još ukusnije nemojte da ih perete nego samo očistite prljavšitinu, jer one već sadrže vodu, a pranjem bi upile više i postale gnjecave. 

  • Sastojci: 
  • 500 g šampinjona 
  • 60 g putera 
  • 1/2 crnog luka 
  • 3 kašike belog vina 
  • 4 čena belog luka 
  • 1-2 kašike seckanog peršuna 

Priprema:
U tiganju istopite puter, pa propržite seckani crni luk. Kada omekša dodajte cele i očišćene pečurke, pa posle 7-8 minuta sipajte belo vino. Ostavite još 2-3 minuta, pa dodajte mleveni beli luk. Promšejate, posolite i pospite seckanim peršunom. Opet promešajte i servirajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE