Neobičan, a ukusan ručak u kome će uživati cela porodica,
Sastojci:
1 kg praziluka
1/2 šoljice ulja (100-125 ml)
3/4 šoljice iseckanog luka
300g mlevenog goveđeg mesa
30g paradajz pirea
slatka crvena paprika
so
biber
Priprema:
Praziluku odsečemo zelene listove, operemo i isečemo na štapiće debljine oko 2,5 cm. Dinstamo na malo ulja i sve stavimo u tepsiju za pečenje.
Dinstamo crni luk i mleveno meso na preostalom ulju.
Dodamo malo osnove od supe, paradajz pirea, crvenu papriku, so i biber te sve ostavimo da provri.
Mešavinu od mlevenog mesa dodamo praziluku u tepsiji i pečemo zajedno u rerni sat vremena na 190˚C.
Poslužimo vruće.
Po receptu Steve Karapandže.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus