Neobičan, a ukusan ručak u kome će uživati cela porodica,
Sastojci:
1 kg praziluka
1/2 šoljice ulja (100-125 ml)
3/4 šoljice iseckanog luka
300g mlevenog goveđeg mesa
30g paradajz pirea
slatka crvena paprika
so
biber
Priprema:
Praziluku odsečemo zelene listove, operemo i isečemo na štapiće debljine oko 2,5 cm. Dinstamo na malo ulja i sve stavimo u tepsiju za pečenje.
Dinstamo crni luk i mleveno meso na preostalom ulju.
Dodamo malo osnove od supe, paradajz pirea, crvenu papriku, so i biber te sve ostavimo da provri.
Mešavinu od mlevenog mesa dodamo praziluku u tepsiji i pečemo zajedno u rerni sat vremena na 190˚C.
Poslužimo vruće.
Po receptu Steve Karapandže.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno