Neobičan, a ukusan ručak u kome će uživati cela porodica,

Sastojci:

1 kg praziluka

1/2 šoljice ulja (100-125 ml)

3/4 šoljice iseckanog luka

300g mlevenog goveđeg mesa

30g paradajz pirea

slatka crvena paprika

so

biber

Priprema:

Praziluku odsečemo zelene listove, operemo i isečemo na štapiće debljine oko 2,5 cm. Dinstamo na malo ulja i sve stavimo u tepsiju za pečenje.

Dinstamo crni luk i mleveno meso na preostalom ulju.

Dodamo malo osnove od supe, paradajz pirea, crvenu papriku, so i biber te sve ostavimo da provri.

Mešavinu od mlevenog mesa dodamo praziluku u tepsiji i pečemo zajedno u rerni sat vremena na 190˚C.

Poslužimo vruće.

Po receptu Steve Karapandže.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs