Od jeftinih sastojaka napravite jelo koje možete da služite za ručak, ali i za Svetog Nikolu. Pasulj je jedna od omiljenih srpskih namirnica koja može da se sprema na različite načine i ne zna se koji je recept ukusniji, pa zato isprobajte i ove posne ćufte. Sve što treba da uradite jeste da obarite pasulj i napravite ćufte. Ako nemate vremena da čekate da se skuva možete da koristite i onaj iz konzerve, samo ga procedite.
- Sastojci:
- 500 g pasulja
- 1 praziluk
- malo ulja
- so, biber
Priprema:
Pasulj potopite u vodi i ostavite da odstoji 2-3 sata. Zatim prospite tu vodu, sipajte novu, posolite i kuvajte dok ne omekša. Procedite i izblendirajte ga. Još malo posolite i napravite loptice. Praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju. Posolite i pobiberite. Rasporedite po tepsiji, a preko poređajte ćufte. Pokrijte alu folijom i pecite na 180°C oko 20 minuta. Povremeno pogledajte ćufte, ne smeju da izgore.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem