Za vreme Božićnog posta ako vam zafali inspiracija za recepte tu smo da priskočimo u pomoć. Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju. Možete je praviti sa zeljem, prazilukom, spanaćem, povrćem. Za koji god dodatak da se odlučite nećete pogrešiti, a osnova za smesu je ista.

  • Sastojci:
  • 200 g belog brašna
  • 500 g zelja
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše kisele vode
  • so
  • susam

Priprema:

Pomešajte u jednoj činiji kukuruzno i belo brašno, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, i posolite. U tu smesu dodajte iseckano i obareno zelje. Sipajte smesu u tepsiju, pospite susamom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE