Za vreme Božićnog posta ako vam zafali inspiracija za recepte tu smo da priskočimo u pomoć. Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju. Možete je praviti sa zeljem, prazilukom, spanaćem, povrćem. Za koji god dodatak da se odlučite nećete pogrešiti, a osnova za smesu je ista.
- Sastojci:
- 200 g belog brašna
- 500 g zelja
- 200 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola čaše ulja
- 2 čaše kisele vode
- so
- susam
Priprema:
Pomešajte u jednoj činiji kukuruzno i belo brašno, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, i posolite. U tu smesu dodajte iseckano i obareno zelje. Sipajte smesu u tepsiju, pospite susamom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus