Za vreme Božićnog posta ako vam zafali inspiracija za recepte tu smo da priskočimo u pomoć. Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju. Možete je praviti sa zeljem, prazilukom, spanaćem, povrćem. Za koji god dodatak da se odlučite nećete pogrešiti, a osnova za smesu je ista.
- Sastojci:
- 200 g belog brašna
- 500 g zelja
- 200 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola čaše ulja
- 2 čaše kisele vode
- so
- susam
Priprema:
Pomešajte u jednoj činiji kukuruzno i belo brašno, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, i posolite. U tu smesu dodajte iseckano i obareno zelje. Sipajte smesu u tepsiju, pospite susamom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem