Približava se jedna od najvećih srpskih slava,a to je Sveti Nikola. Kako je u toku Božićni post koji se završava tek 06. janura trpeza za Svetog Nikolu mora da bude posna. Bez obzira što je dosta namirnica zabranjeno u toku posta, od dostupnih možete da napravite neka od najlepših posnih jela. A takođe, mnogi mrsni recpeti imaju i svoju ukusnu posnu varijantu. Glavna zvezda na vašoj trepezi neka bude riba, a svi će je probati, ako je napravite u sosu od pavlake i povrća, kao što su luk i šargarepa.
- Sastojci:
- 1 kg ribe (po izboru)
- 300 ml posne pavlake za kuvanje
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- so, biber
- ulje
Priprema:
Ribu očistite i isecite na parčiće. Crni luk krupnije isecite, a šargarepu izrendajte. Kratko propržite na ulju, a u šerpu stavite ribu, preko luk i šargarepu, posolite i pobiberite, pa sipajte posnu pavlaku za kuvanje. Dodajte i čašu vodu, promešajte i kuvajte poklopljeno nekih pola sata. Poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus