Približava se jedna od najvećih srpskih slava,a to je Sveti Nikola. Kako je u toku Božićni post koji se završava tek 06. janura trpeza za Svetog Nikolu mora da bude posna. Bez obzira što je dosta namirnica zabranjeno u toku posta, od dostupnih možete da napravite neka od najlepših posnih jela. A takođe, mnogi mrsni recpeti imaju i svoju ukusnu posnu varijantu. Glavna zvezda na vašoj trepezi neka bude riba, a svi će je probati, ako je napravite u sosu od pavlake i povrća, kao što su luk i šargarepa. 

  • Sastojci:
  • 1 kg ribe (po izboru) 
  • 300 ml posne pavlake za kuvanje 
  • 1 šargarepa 
  • 1 crni luk 
  • so, biber
  • ulje 

Priprema:
Ribu očistite i isecite na parčiće. Crni luk krupnije isecite, a šargarepu izrendajte. Kratko propržite na ulju, a u šerpu stavite ribu, preko luk i šargarepu, posolite i pobiberite, pa sipajte posnu pavlaku za kuvanje. Dodajte i čašu vodu, promešajte i kuvajte poklopljeno nekih pola sata. Poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE