Jela na kašiku su pravi vesnici jeseni. Sa hladnijim vremenom sve više vremena provodimo u kući, a samim tim više i kuvamo. Ono što domaćice najviše vole je kada spreme ručak za 2 dana. Još kada je na kašiku nema ništa lepše. Iskoristite povrće kojeg će biti sve manje sa nadolazećim hladnim danima i spremite jela koja će zagrejati i dom i vaš stomak.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 800 g pasulja
- 2 l bujona od povrća
- 20 ml maslinovog ulja
- so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Na malo maslinovog ulja izdinstajte luk, šargarepu i papriku. posolite pa dodajte seckani paradajz i dinstajte još 5 minuta na tihoj vatri. Sipajte bujon od povrća i kuvani pasulj. Začinite biberom i crvenom paprikom. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem