Jela na kašiku su pravi vesnici jeseni. Sa hladnijim vremenom sve više vremena provodimo u kući, a samim tim više i kuvamo. Ono što domaćice najviše vole je kada spreme ručak za 2 dana. Još kada je na kašiku nema ništa lepše. Iskoristite povrće kojeg će biti sve manje sa nadolazećim hladnim danima i spremite jela koja će zagrejati i dom i vaš stomak.

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2 paprike
  • 800 g pasulja
  • 2 l bujona od povrća
  • 20 ml maslinovog ulja
  • so, biber, mlevena paprika

Priprema:

Na malo maslinovog ulja izdinstajte luk, šargarepu i papriku. posolite pa dodajte seckani paradajz i dinstajte još 5 minuta na tihoj vatri. Sipajte bujon od povrća i kuvani pasulj. Začinite biberom i crvenom paprikom. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE