Jela na kašiku su pravi vesnici jeseni. Sa hladnijim vremenom sve više vremena provodimo u kući, a samim tim više i kuvamo. Ono što domaćice najviše vole je kada spreme ručak za 2 dana. Još kada je na kašiku nema ništa lepše. Iskoristite povrće kojeg će biti sve manje sa nadolazećim hladnim danima i spremite jela koja će zagrejati i dom i vaš stomak.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 800 g pasulja
- 2 l bujona od povrća
- 20 ml maslinovog ulja
- so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Na malo maslinovog ulja izdinstajte luk, šargarepu i papriku. posolite pa dodajte seckani paradajz i dinstajte još 5 minuta na tihoj vatri. Sipajte bujon od povrća i kuvani pasulj. Začinite biberom i crvenom paprikom. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus