Slatki mafini su osvojili srca ljudi i popularni su svuda u svetu, ali slani su podjednako ukusni. Raznovrsni sastojci samo poboljašavaju ukus, a ovi kajgana mafini se prave sa slaninom, sirom, spanaćem i krompirom. Prosto su neodoljivi i svaki zalogaj je pravi užitak. Malo propržite sastojke pre dodavanja u jaja, a onda ih sipajte u kalup za mafine koji ćete posle lako oprati pomoću trika. Peku se 20 minuta i na stoju je obrok za pamećenje. 

  • Sastojci:
  • 6 parčića slanine
  • 1/2 crnog luka
  • 2-3 mala krompira
  • 2 šolje bebi spanaća
  • 8 jaja
  • 2 kašičice čili sosa
  • 200 g tvrdog sira
  • 150 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:
Propržite seckanu slaninu, pa je izvadite iz tiganja i u istom propržite seckani crni luk i rendani krompir. U činiji umutite jaja, posolite i dodajte čili sos (može i ljuti kečap). Zatim dodajte seckani spanać, proprženo povrće, spanać i pavlaku za kuvanje. Dobro promešajte. Sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili. Pospite rendanim sirom, pa pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE