Slatki mafini su osvojili srca ljudi i popularni su svuda u svetu, ali slani su podjednako ukusni. Raznovrsni sastojci samo poboljašavaju ukus, a ovi kajgana mafini se prave sa slaninom, sirom, spanaćem i krompirom. Prosto su neodoljivi i svaki zalogaj je pravi užitak. Malo propržite sastojke pre dodavanja u jaja, a onda ih sipajte u kalup za mafine koji ćete posle lako oprati pomoću trika. Peku se 20 minuta i na stoju je obrok za pamećenje.
- Sastojci:
- 6 parčića slanine
- 1/2 crnog luka
- 2-3 mala krompira
- 2 šolje bebi spanaća
- 8 jaja
- 2 kašičice čili sosa
- 200 g tvrdog sira
- 150 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Propržite seckanu slaninu, pa je izvadite iz tiganja i u istom propržite seckani crni luk i rendani krompir. U činiji umutite jaja, posolite i dodajte čili sos (može i ljuti kečap). Zatim dodajte seckani spanać, proprženo povrće, spanać i pavlaku za kuvanje. Dobro promešajte. Sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili. Pospite rendanim sirom, pa pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus