Ljubitelji brzih i jednostavnih jela posebno će se obradovati ovom receptu za lažne lazanje. Prave se od tunjevine i pire krompira, posipaju se kačkavajem i peku u rerni. Za manje od pola sata je sve gotovo i spremno za jelo. Zato ukoliko kod kuće imate konzervu tunjevine evo ideje za današnji ručak.
- Sastojci:
- 2 krompira
- 2 luka
- maslinovo ulje
- so, biber, sušeni peršun
- kečap
- 1 tunjevina
- 30g maslaca
- 30 ml mleka
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na veće komade i kuvajte 15 minuta. Luk iseckajte i prodinstajte. Posolite i pobiberite. Dodajte kečap, promešajte pa dodajte tunjevinu oceđenu i sve malo prodinstajte par minuta. Sklonite sa šporeta. Skuvan krompir izgnječite u pire sa maslacem, dodajte peršun, so i mleko pa promešajte. Kalup podmažite maslinovim uljem. Stavite na dno pola pirea i ravnomerno rasporedite. Preko stavite polovinu smese sa tunjevinom, pa ponovo odozgo rasporedite pire. završite slojem tunjevine i preko toga stavite rendan kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 6-8 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus