Ljubitelji brzih i jednostavnih jela posebno će se obradovati ovom receptu za lažne lazanje. Prave se od tunjevine i pire krompira, posipaju se kačkavajem i peku u rerni. Za manje od pola sata je sve gotovo i spremno za jelo. Zato ukoliko kod kuće imate konzervu tunjevine evo ideje za današnji ručak.

  • Sastojci:
  • 2 krompira
  • 2 luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber, sušeni peršun
  • kečap
  • 1 tunjevina
  • 30g maslaca
  • 30 ml mleka
  • 150 g kačkavalja

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na veće komade i kuvajte 15 minuta. Luk iseckajte i prodinstajte. Posolite i pobiberite. Dodajte kečap, promešajte pa dodajte tunjevinu oceđenu i sve malo prodinstajte par minuta. Sklonite sa šporeta. Skuvan krompir izgnječite u pire sa maslacem, dodajte peršun, so i mleko pa promešajte. Kalup podmažite maslinovim uljem. Stavite na dno pola pirea i ravnomerno rasporedite. Preko stavite polovinu smese sa tunjevinom, pa ponovo odozgo rasporedite pire. završite slojem tunjevine i preko toga stavite rendan kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 6-8 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE