Ljubitelji brzih i jednostavnih jela posebno će se obradovati ovom receptu za lažne lazanje. Prave se od tunjevine i pire krompira, posipaju se kačkavajem i peku u rerni. Za manje od pola sata je sve gotovo i spremno za jelo. Zato ukoliko kod kuće imate konzervu tunjevine evo ideje za današnji ručak.
- Sastojci:
- 2 krompira
- 2 luka
- maslinovo ulje
- so, biber, sušeni peršun
- kečap
- 1 tunjevina
- 30g maslaca
- 30 ml mleka
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na veće komade i kuvajte 15 minuta. Luk iseckajte i prodinstajte. Posolite i pobiberite. Dodajte kečap, promešajte pa dodajte tunjevinu oceđenu i sve malo prodinstajte par minuta. Sklonite sa šporeta. Skuvan krompir izgnječite u pire sa maslacem, dodajte peršun, so i mleko pa promešajte. Kalup podmažite maslinovim uljem. Stavite na dno pola pirea i ravnomerno rasporedite. Preko stavite polovinu smese sa tunjevinom, pa ponovo odozgo rasporedite pire. završite slojem tunjevine i preko toga stavite rendan kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 6-8 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom