Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLJESKAVICE OD BUNDEVE I GRIZA: Obrok koji miriše na jesen, a sprema se nikad jednostavnije (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Napravite obrok od jednostavnih sastojaka za kratko vreme.

 pljeskavice sa bundevom.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Panna Lesia

Bundeva je prava jesenja namirnica i od nje se mogu pripremati i slani i slatki specijaliteti. Po hranljivoj vrednosti i dijetetskoj važnosti vodeća je među povrćem. Ima šest puta više vitamina nego jabuka i cvekla, bogata je vitaminom A, sadrži i vitamine C, E i skup vitamina B, kao i gvožđe. Pulpa je posebno slatkog ukusa, što je naročito izraženo pri pečenju. Ako niste probali slane pljeskavice od bundeve sada je pravi trenutak. Uz dodatak griza biće vazdušastije, a vi ćete biti oduševljeni rezultatom.

  • Sastojci:
  • 200 g bundeve
  • 4 kašike griza
  • 2 jajeta
  • 100 ml jogurta ili kefira
  • 1 kašika brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 1 čen belog luka
  • origano, so, slatka mlevena paprika
  • ulje

Priprema:

Bundevu izrendajte i stavite u činiju. pospite grizom, dodajte jaja, jogurt, izgnječen beli luk i začine. Dobro promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu. Poklopite činiju nekim tanjirom ili krpom i ostavite da griz nabubri 10-15 minuta. Nakon toga smesu ponovo malo promešajte i na nauljenom tiganju pržite pljeskavice sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti