Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PEČE PILE: 2 trik sastojka će učiniti da bude sočno i da se kožica lepi za prste (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Ovo je najlakši recept za najsočnije pile, a ispaće savršeno ako ga premažete sa 2 trik sastojka.

 Kako se peče pile Izvor: Printscreen/YT/ Schneller Koch

Nikad nije bilo lakše da se isprži pile nego sa ovim receptom. Ako želite sočno meso i kožicu koja se lepi za prste onda ga definitivno napravite na ovaj način. Ne treba vam puno namirnica, a barbikju sos možete da zamenite i nekim sosom po vašem izboru. Kao prilog služite krompir ili povrće, a može da se jede i samo sa salatom. 

  • Sastojci:
  • pile od 2 kg 
  • 30-40 g putera
  • so, biber
  • roštilj sos (barbikju sos)

Priprema:
Piletu isecite nogice, pa presecite kod trtice kraj i višak kože (pogledajte galeriju). Zatim presecite pile po dužini da dobijete 2 dela. Osušite pile ubrusima i premažite puterom, spoljašnju i unutrašnju stranu, kao i ispod kožice. Posolite i pobiberite sa obe strane i stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 220°C oko 35 minuta. Zatim izvadite pile i premažite roštilj sosom (barbikju sos) i vratite u rernu na još 5 minuta. Premažite pile još dva puta i posle svakog premaza vratite u rerni na po 5 mintua. Pre služenja neka pile odmori 5-10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti