Nikad nije bilo lakše da se isprži pile nego sa ovim receptom. Ako želite sočno meso i kožicu koja se lepi za prste onda ga definitivno napravite na ovaj način. Ne treba vam puno namirnica, a barbikju sos možete da zamenite i nekim sosom po vašem izboru. Kao prilog služite krompir ili povrće, a može da se jede i samo sa salatom. 

  • Sastojci:
  • pile od 2 kg 
  • 30-40 g putera
  • so, biber
  • roštilj sos (barbikju sos)

Priprema:
Piletu isecite nogice, pa presecite kod trtice kraj i višak kože (pogledajte galeriju). Zatim presecite pile po dužini da dobijete 2 dela. Osušite pile ubrusima i premažite puterom, spoljašnju i unutrašnju stranu, kao i ispod kožice. Posolite i pobiberite sa obe strane i stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 220°C oko 35 minuta. Zatim izvadite pile i premažite roštilj sosom (barbikju sos) i vratite u rernu na još 5 minuta. Premažite pile još dva puta i posle svakog premaza vratite u rerni na po 5 mintua. Pre služenja neka pile odmori 5-10 minuta. 

Printscreen/YT/ Schneller Koch Kako se seče pile

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE