Počela je sezona tikvica, a od ovog povrća možete da napravite neka od najukusnijih jela. Ako ne želite da ih punite, pravite potaž ili neko slično jelo, predlažemo vam jednostavan recept. Ispohujte tikvice i to bez prženja. Peku se u rerni nekih 15 minuta, a ovako pripremljene tikvcie jednako su ukusne kao i one koje su pržene u ulju.
Sastojci:
- 4 srednje tikvice
- 150 g parmezana
- 150 g prezli
- 1 kašičica origano
- svež bosiljak
Recept za pohovane tikvice:
Pripremite tikvice
Tikvice isecite po želji, pa ih posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu. Zatim ih procedite i obrišite ubrusom.
Napravite poh
Pomešajte parmezan, prezle, origano i seckani bosiljak. Sve dobro promešajte, pa uvaljajte tikvice koje ste nauljili.
Pecite tikvice
Tikvice poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Pohovane tikvice
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus