Počela je sezona tikvica, a od ovog povrća možete da napravite neka od najukusnijih jela. Ako ne želite da ih punite, pravite potaž ili neko slično jelo, predlažemo vam jednostavan recept. Ispohujte tikvice i to bez prženja. Peku se u rerni nekih 15 minuta, a ovako pripremljene tikvcie jednako su ukusne kao i one koje su pržene u ulju

Sastojci:

  • 4 srednje tikvice
  • 150 g parmezana
  • 150 g prezli
  • 1 kašičica origano
  • svež bosiljak

Recept za pohovane tikvice:

17:19
Korak 1

Pripremite tikvice 

Tikvice isecite po želji, pa ih posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu. Zatim ih procedite i obrišite ubrusom. 

17:19
Korak 2

Napravite poh 

Pomešajte parmezan, prezle, origano i seckani bosiljak. Sve dobro promešajte, pa uvaljajte tikvice koje ste nauljili. 

17:19
Korak 3

Pecite tikvice 

Tikvice poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta.

Pročitajte i ovo: Pohovane tikvice

BONUS VIDEO: 

Rolovane tikvice punjene sirom i spanaćem Instagram/ cheftomwalton

(StvarUkusa/S.B.)