Počela je sezona tikvica, a od ovog povrća možete da napravite neka od najukusnijih jela. Ako ne želite da ih punite, pravite potaž ili neko slično jelo, predlažemo vam jednostavan recept. Ispohujte tikvice i to bez prženja. Peku se u rerni nekih 15 minuta, a ovako pripremljene tikvcie jednako su ukusne kao i one koje su pržene u ulju.
Sastojci:
- 4 srednje tikvice
- 150 g parmezana
- 150 g prezli
- 1 kašičica origano
- svež bosiljak
Recept za pohovane tikvice:
Pripremite tikvice
Tikvice isecite po želji, pa ih posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu. Zatim ih procedite i obrišite ubrusom.
Napravite poh
Pomešajte parmezan, prezle, origano i seckani bosiljak. Sve dobro promešajte, pa uvaljajte tikvice koje ste nauljili.
Pecite tikvice
Tikvice poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Pohovane tikvice
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem