Sve domaćice se trude da za svečani uskršnji ručak naprave što ukusnija jela. Jagnjetina je obavezna na svečanom stolu, a postoje sjajni recepti za njenu pripremu. Pored mesa, uskršnje salate zauzimaju najviše mesta na stolu i svi im se raduju. Možete da ih napravite od raznovrsnih namirnica, a mi predlažemo da isprobate ovu sa kuvanim jajima, krompirom i ribom.
Sastojci:
- 5 krompira
- 5 jaja
- 2 filea bele ribe
- 200 g majoneza
- 1 kašičica senfa
Recept za uskršnju salatu sa krompirom i ribom:
Skuvajte krompir i jaja
Krompir dobro operite, pa skuvajte sa sve korom. Procedite, ostavite da se ohladi, pa skinite koru. Jaja tvrdo skuvajte u drugoj šerpi.
Ispržite ribu
FIlete ribe ispržite u tiganju na malo ulja ili ispecite u rerni. Isecite krompir, jaja i ribu na sitne komade i pomešajte u posudi.
Začinite salatu
Salatu začinite po želji, pa sipajte majonez i senf. Sve dobro promešajte i ohladite u frižideru nekih 2 sata. Ukrasite je kuvanim jajima i peršunom kao na slici.
Pročitajte i ovo: Recept za najbolju uskršnju salatu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem