Sve domaćice se trude da za svečani uskršnji ručak naprave što ukusnija jela. Jagnjetina je obavezna na svečanom stolu, a postoje sjajni recepti za njenu pripremu. Pored mesa, uskršnje salate zauzimaju najviše mesta na stolu i svi im se raduju. Možete da ih napravite od raznovrsnih namirnica, a mi predlažemo da isprobate ovu sa kuvanim jajima, krompirom i ribom.

Sastojci:

  • 5 krompira
  • 5 jaja
  • 2 filea bele ribe 
  • 200 g majoneza
  • 1 kašičica senfa

Recept za uskršnju salatu sa krompirom i ribom:

14:57
Korak 1

Skuvajte krompir i jaja

Krompir dobro operite, pa skuvajte sa sve korom. Procedite, ostavite da se ohladi, pa skinite koru. Jaja tvrdo skuvajte u drugoj šerpi. 

14:59
Korak 2

Ispržite ribu 

FIlete ribe ispržite u tiganju na malo ulja ili ispecite u rerni. Isecite krompir, jaja i ribu na sitne komade i pomešajte u posudi. 

14:59
Korak 3

Začinite salatu 

Salatu začinite po želji, pa sipajte majonez i senf. Sve dobro promešajte i ohladite u frižideru nekih 2 sata. Ukrasite je kuvanim jajima i peršunom kao na slici. 

Pročitajte i ovo: Recept za najbolju uskršnju salatu

BONUS VIDEO:

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

(StvarUkusa/S.B.)