Domaća supa je nekada bila nezaobilazna nedeljom za ručak. Pre glavnog jela uvek se služila pileća supa sa rezancima, supa sa knedlama ili paradajz čorba. Nije teška za pripremu i ne morate da imate kulinarsko iskustvo, a mi vam donosimo i najbolji recept za pravu domaćinsku pileću supu. Odličan je predlog i za uskršnji ručak.
Sastojci:
- 1 pile (mogu i delovi po želji)
- 1 crni luk
- 1 paškanat
- 2 šargarepe
- 1 koren celera
- 1 veza peršuna
- domaća rezanca
Recept za najbolju domaću supu sa rezancima:
Pripremite crni luk i meso
Crni luk isecite na pola, pa ispržite na ringli. Sklonite sa strane. Ako ste kupili celo pile, isecite ga na komade, a ako koristite samo delove, stavite cele komade u šerpu. Prelijte vodom i posolite. Zatim u šerpu sa mesom dodajte luk i kuvajte dok meso ne omekša.
Dodajte ostale sastojke
Nakon toga u supu dodajte celu šargarepu koju ste očistili, celer i paškanat. Poklopite, smanjite temperaturu i nastavite da kuvate dok povrće ne omekša.
Procedite supu
Nakon toga procedite supu, pa u isto dodajte iseckano meso, šargarepu i onda dodajte rezanca. Kuvajte još par minuta, pa na kraju dodajte seckani peršun.
Pročitajte i ovo: Gurmanska hamburger supa
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus