Domaća supa je nekada bila nezaobilazna nedeljom za ručak. Pre glavnog jela uvek se služila pileća supa sa rezancima, supa sa knedlama ili paradajz čorba. Nije teška za pripremu i ne morate da imate kulinarsko iskustvo, a mi vam donosimo i najbolji recept za pravu domaćinsku pileću supu. Odličan je predlog i za uskršnji ručak. 

Sastojci:

  • 1 pile (mogu i delovi po želji)
  • 1 crni luk
  • 1 paškanat
  • 2 šargarepe 
  • 1 koren celera
  • 1 veza peršuna 
  • domaća rezanca

Recept za najbolju domaću supu sa rezancima:

17:02
Korak 1

Pripremite crni luk i meso 

Crni luk isecite na pola, pa ispržite na ringli. Sklonite sa strane. Ako ste kupili celo pile, isecite ga na komade, a ako koristite samo delove, stavite cele komade u šerpu. Prelijte vodom i posolite. Zatim u šerpu sa mesom dodajte luk i kuvajte dok meso ne omekša.

17:03
Korak 2

Dodajte ostale sastojke

Nakon toga u supu dodajte celu šargarepu koju ste očistili, celer i paškanat. Poklopite, smanjite temperaturu i nastavite da kuvate dok povrće ne omekša. 

17:03
Korak 3

Procedite supu 

Nakon toga procedite supu, pa u isto dodajte iseckano meso, šargarepu i onda dodajte rezanca. Kuvajte još par minuta, pa na kraju dodajte seckani peršun. 

Pročitajte i ovo: Gurmanska hamburger supa

BONUS VIDEO: 

Supa za mršavljenje TikTok/lexbabbcpt

(StvarUkusa/S.B.)