Domaća supa je nekada bila nezaobilazna nedeljom za ručak. Pre glavnog jela uvek se služila pileća supa sa rezancima, supa sa knedlama ili paradajz čorba. Nije teška za pripremu i ne morate da imate kulinarsko iskustvo, a mi vam donosimo i najbolji recept za pravu domaćinsku pileću supu. Odličan je predlog i za uskršnji ručak.
Sastojci:
- 1 pile (mogu i delovi po želji)
- 1 crni luk
- 1 paškanat
- 2 šargarepe
- 1 koren celera
- 1 veza peršuna
- domaća rezanca
Recept za najbolju domaću supu sa rezancima:
Pripremite crni luk i meso
Crni luk isecite na pola, pa ispržite na ringli. Sklonite sa strane. Ako ste kupili celo pile, isecite ga na komade, a ako koristite samo delove, stavite cele komade u šerpu. Prelijte vodom i posolite. Zatim u šerpu sa mesom dodajte luk i kuvajte dok meso ne omekša.
Dodajte ostale sastojke
Nakon toga u supu dodajte celu šargarepu koju ste očistili, celer i paškanat. Poklopite, smanjite temperaturu i nastavite da kuvate dok povrće ne omekša.
Procedite supu
Nakon toga procedite supu, pa u isto dodajte iseckano meso, šargarepu i onda dodajte rezanca. Kuvajte još par minuta, pa na kraju dodajte seckani peršun.
Pročitajte i ovo: Gurmanska hamburger supa
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem