Krompir salata se često pravi tokom posta, jer sadrži samo krompir i luk. Ipak, u mnogim zemljama u krompir salatu se dodaju i drugi sastojci koji joj obogaćuju ukus. Mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept, a razlikuje se u tome što se umesto kuvanog krompira koristi pečeni. Takođe, ako želite da napravite posnu verziju, majonez i jogurt zamenite posnim. 

Sastojci:

  • 500-700 g krompira 
  • 1/2 svežeg krastavca
  • 1/2 paprike 
  • 1 crveni luk
  • malo mirođije ili peršuna
  • Još:
  • 4-5 kašika jogurta
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 1/2 limunovog soka

Recept za najbolju krompir salatu:

10:06
Korak 1

Pripremite krompir 

Dobro operite krompir, pa ga skuvajte sa sve korom. Zatim procedite, ostavite da se ohladi, pa oljušitite koru. Stavite krompir na pleh i pritisnite čašom. Prelijte maslinovim uljem, pa začinite po želji i lepo utrljajte rukama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

10:09
Korak 2

Pripremite ostale sastojke 

Papriku, luk, mirođiju i krastavac isecite na sitne kockice. Stavite povrće u posudu, pa dodajte krompir i sve lepo promešajte. 

10:09
Korak 3

Prelijte 

U posudi pomešajte jogurt, majonez, senf i sok od limuna. Začinite, pa promešajte i prelijte preko salate. 

Pročitajte i ovo: Korejski recept za krompir salatu

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija NJEGUŠKI STEK I KROMPIR SALATA: Porodica osvojila dnevnu nagradu od 10.000 dinara! Pogledajte ocene koje su dobile za specijalitet

(StvarUkusa/S.B.)