Krompir salata se često pravi tokom posta, jer sadrži samo krompir i luk. Ipak, u mnogim zemljama u krompir salatu se dodaju i drugi sastojci koji joj obogaćuju ukus. Mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept, a razlikuje se u tome što se umesto kuvanog krompira koristi pečeni. Takođe, ako želite da napravite posnu verziju, majonez i jogurt zamenite posnim.
Sastojci:
- 500-700 g krompira
- 1/2 svežeg krastavca
- 1/2 paprike
- 1 crveni luk
- malo mirođije ili peršuna
- Još:
- 4-5 kašika jogurta
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika senfa
- 1/2 limunovog soka
Recept za najbolju krompir salatu:
Pripremite krompir
Dobro operite krompir, pa ga skuvajte sa sve korom. Zatim procedite, ostavite da se ohladi, pa oljušitite koru. Stavite krompir na pleh i pritisnite čašom. Prelijte maslinovim uljem, pa začinite po želji i lepo utrljajte rukama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pripremite ostale sastojke
Papriku, luk, mirođiju i krastavac isecite na sitne kockice. Stavite povrće u posudu, pa dodajte krompir i sve lepo promešajte.
Prelijte
U posudi pomešajte jogurt, majonez, senf i sok od limuna. Začinite, pa promešajte i prelijte preko salate.
Pročitajte i ovo: Korejski recept za krompir salatu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira