Supe ili čorbe su jelo koje se u Srbiji često sprema, a nekada su bile obavezne kada se nedeljom okupi cela porodica na ručku. Priprema supe nije nimalo komplikovana, mogu da je spreme i početnici u kuhinji, ali ipak postoje neke "cake" koje mogu dosta da vam olakšaju. Mnoge domaćice ne znaju da li supu treba poklopiti dok se kuva ili ne. Ako taj korak odradite pogrešno jelo može da izgubi na ukusu i kvalitetu.
Кako pravilno kuvati supu
Ako supu poklopite tečnost će jače ključati. To će dovesti do toga da tečnost bude mutna, pa samim tim će i jelo malo izgubiti na ukusu. Mnoge iskusne domaćice preporučuju da ne koristite poklopac kada kuvate supu, ali može da bude izuzetaka. Kada kuvate samo meso onda je bolje da poklopite inače će ono postati tvrdo, a to može da pokvari ukus supe. Ali, kada dodate ostale sastojke ne morate da stavljate poklopac.
Poklopljene se kuvaju samo čorbe, jer one treba da budu guste.
Pročitajte i ovo: Najbolja domaća supa sa rezancima
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus