Domaća supa se često nalazi na srpskoj trpezi, a najčešće se priprema ona sa knedlama. Supa je jako zdrava i nije komplikovana za pripremu, a odilična je i zimskom periodu jer okrepljuje organizam. Meso možete da koristite po izboru, ali najčešći izbor je piletina. Ona nije preskupa i dovoljno je masna, pa čini supu preukusnom.
Ipak, supu morate da skuvate pravilno kako bi sačuvali sve njene hranljive vrednosti, a za to postoji jednostavn trik. Ako ne želite da prekuvate meso ili pak da ono bude nedovoljno kuvano potrebno je da ga isečete. Kada kuvate supu sa celim piletom, meso neće biti dovoljno sočno i rizikujete da uništite njen ukus.
Zato piletinu isecite, pa kuvajte. Belo meso izvadite kada bude gotovo, a ostatak ostavite da se kuva dok ne omekša.
Pročitajte i ovo: 5 trikova za dobru supu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem