Verovatno vam se dešavalo da vam supa nekada bude premasna, ili nedovoljno bistra, ili jednostavno imate osećaj da joj nešto fali…
Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći:
1. Ako želite da dobijete masniju pileću supu, pile treba staviti u hladnu vodu pa uključiti da se kuva, a ukoliko želite da supa bude laganija, pile se stavlja u već proključalu vodu.
2. U supu od kostiju obavezno dodajte i lovorov list. To poboljšava ukus.
3. Goveđa supa obično bude mutna. Da bi bila bistra potrebno je umutiti jedno belance i sipati u supu dok vri. Ono će pokupiti čestice belančevina i kad procedite supu biće bistra.
4. Bolji ukus supe postići ćete ako luk presečete na pola i zapečete ga na ringli (ili na suvom tiganju, ako imate keramičku ploču). Kada porumeni, probodite ga čačkalicama da se ne bi raspadao pri kuvanju.
5. Ako želite tamniju boju supe, nemojte da skidate koru od luka.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem