Verovatno vam se dešavalo da vam supa nekada bude premasna, ili nedovoljno bistra, ili jednostavno imate osećaj da joj nešto fali…
Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći:
1. Ako želite da dobijete masniju pileću supu, pile treba staviti u hladnu vodu pa uključiti da se kuva, a ukoliko želite da supa bude laganija, pile se stavlja u već proključalu vodu.
2. U supu od kostiju obavezno dodajte i lovorov list. To poboljšava ukus.
3. Goveđa supa obično bude mutna. Da bi bila bistra potrebno je umutiti jedno belance i sipati u supu dok vri. Ono će pokupiti čestice belančevina i kad procedite supu biće bistra.
4. Bolji ukus supe postići ćete ako luk presečete na pola i zapečete ga na ringli (ili na suvom tiganju, ako imate keramičku ploču). Kada porumeni, probodite ga čačkalicama da se ne bi raspadao pri kuvanju.
5. Ako želite tamniju boju supe, nemojte da skidate koru od luka.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Rum kuglice sa crnom čokoladom i kokosom, tope se u ustima
Slatka pita od pasulja
NOVI CHIPS WAY