Srpske domaćice su uvek da znale da se snađu, pa su tako kombinovale sastojke koje već imaju kod kuće i pravile jela koja i dan danas svi vole. U toku nemaštine nastali su recepti za neka od najlepših jela kao što su kačamak, sutlijaš, prženice... Srbi najviše žale kada treba da bace bajat hleb, ali isto tako ne vole ni da ga jedu. Srpske domaćice su osmislile svoju verziju recepta za prženice koje svi toliko vole. U Francukoj se jedu slatke, a kod nas mogu da budu i slatke, ali i slane. 

Prženice nije komplikovano napraviti, ali ipak postoje neke cake koje će vam pomoći da one uvek ispadnu savršeno. Da bi spolja bile krckave, a iznutra mekane, ne smeju da budu previše masne ili da zagore. Tajna je vrlo jednostavna, bitno je da bajat hleb isečete kako treba, a da za smesu koristite pravu meru. 

Parče hleba neka bude debljine oko 1,5 cm i naravno bitno je da hleb bude bajat. Za 2 parčeta hleba potrebno je jedno jaje i 1/4 šoljice mleka. Još jedna bitna stvar koju mnogi ne znaju jeste da ih uvek pržite na ulju, a nikada na istopljenom puteru. 

Pročitajte i ovo: Prženice sa krompirom

BONUS VIDEO: 

trik za pečenje tost hleba :instagram/baby_sales_b1og

(StvarUkusa/S.B.)