Postoji razlog zašto ne treba da ispirate pastu nakon kuvanja, i to je uobičajena greška u kod osoba koje kuvaju. Savet je i ne bacajte vodu u kojoj se kuvala testenina, čisto je blago.
Postoji nekoliko razloga zašto testeninu ne treba prati.
Površina makarona sadrži skrob, koji im pomaže da se bolje kombinuju sa sosom. Ako operete testeninu, veći deo sosa će samo oticati sa njih, a jelo će biti suvo i bez ukusa. Italijani, poznati po svojoj ljubavi prema testenini i sposobnosti da je kuvaju, ne peru testeninu. To je zbog činjenice da koriste testeninu od durum pšenice, koja sadrži minimum skroba.
Međutim, postoje izuzeci.
Ispiranje testenine je opravdano, kada je u pitanju jefitnijij proizvod. Možda će vas zanimati i 3 najbolja recepta za jeftinu testeninu. Činjenica je da testenina od meke pšenice sadrži više skroba, pa je bolje da je operete da se ne lepi. Takođe, ako nećete odmah da jedete testeninu, već planirate da je čuvate u frižideru, možete oprati proizvode.
Visokokvalitetna testenina od durum pšenice ne treba da se pere. Ako niste sigurni da li treba da operete pastu, najbolje je da je ne perete.
Pročitajte i kako CEO ŽIVOT POGREŠNO CEDITE TESTENINU
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem