Svečana uskršnja salata prepuna raznovrsnih namirnica oduševiće vas na prvi zalogaj.

Svečana trpeza za slavu ili praznik je nezamisliva bez salate,a naš predlog je da za Uskrs napravite ovu sa kuvanim jajima i tunjevinom. Vrlo je jednostavna, a ni sastojci nisu skupi, pa čuvene rusku i mimozu zamenite još ukusnijim predjelom. Ređa se u slojevima, a pored povrća kao što su grašak i kukuruz koriste se još i prolećne namirinice, kao što su rotkvice i vlašac.
- Sastojci:
- 6 jaja
- 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku
- 100 g tvrdog sira
- 6 kiselih krastavaca
- 1 veza vlašca
- 1 veza rotkvica
- 1 konzerva graška
- 1 konzerva kukuruza
- 4 kašike jogurta
- 4 kašike majoneza
- so, biber
Priprema:
Jaja skuvajte i iseckajte, pa sipajte u posudu za salatu.Preko stavite tunjevinu koju ste procedili i lepo pritisnite. Preko pospite seckani vlašac, a onda pomešajte jogurt i majonez, posolite i pobiberite, pa pola količine sipajte preko luka. Lepo premažite, pa sipajte proceđeni grašak, a preko i kukuruz. Zatim poređajte rendane rotkvice i seckane kisele krastavce. Preko sipajte drugu polovinu smese.Pospite rendanim sirom i seckanim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.