Svečana trpeza za slavu ili praznik je nezamisliva bez salate,a naš predlog je da za Uskrs napravite ovu sa kuvanim jajima i tunjevinom. Vrlo je jednostavna, a ni sastojci nisu skupi, pa čuvene rusku i mimozu zamenite još ukusnijim predjelom. Ređa se u slojevima, a pored povrća kao što su grašak i kukuruz koriste se još i prolećne namirinice, kao što su rotkvice i vlašac.
- Sastojci:
- 6 jaja
- 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku
- 100 g tvrdog sira
- 6 kiselih krastavaca
- 1 veza vlašca
- 1 veza rotkvica
- 1 konzerva graška
- 1 konzerva kukuruza
- 4 kašike jogurta
- 4 kašike majoneza
- so, biber
Priprema:
Jaja skuvajte i iseckajte, pa sipajte u posudu za salatu.Preko stavite tunjevinu koju ste procedili i lepo pritisnite. Preko pospite seckani vlašac, a onda pomešajte jogurt i majonez, posolite i pobiberite, pa pola količine sipajte preko luka. Lepo premažite, pa sipajte proceđeni grašak, a preko i kukuruz. Zatim poređajte rendane rotkvice i seckane kisele krastavce. Preko sipajte drugu polovinu smese.Pospite rendanim sirom i seckanim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem