Svečana trpeza za slavu ili praznik je nezamisliva bez salate,a naš predlog je da za Uskrs napravite ovu sa kuvanim jajima i tunjevinom. Vrlo je jednostavna, a ni sastojci nisu skupi, pa čuvene rusku i mimozu zamenite još ukusnijim predjelom. Ređa se u slojevima, a pored povrća kao što su grašak i kukuruz koriste se još i prolećne namirinice, kao što su rotkvice i vlašac. 

  • Sastojci:
  • 6 jaja 
  • 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku
  • 100 g tvrdog sira 
  • 6 kiselih krastavaca 
  • 1 veza vlašca 
  • 1 veza rotkvica 
  • 1 konzerva graška 
  • 1 konzerva kukuruza 
  • 4 kašike jogurta 
  • 4 kašike majoneza 
  • so, biber

Priprema:
Jaja skuvajte i iseckajte, pa sipajte u posudu za salatu.Preko stavite tunjevinu koju ste procedili i lepo pritisnite. Preko pospite seckani vlašac, a onda pomešajte jogurt i majonez, posolite i pobiberite, pa pola količine sipajte preko luka. Lepo premažite, pa sipajte proceđeni grašak, a preko i kukuruz. Zatim poređajte rendane rotkvice i seckane kisele krastavce. Preko sipajte drugu polovinu smese.Pospite rendanim sirom i seckanim lukom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE