Za Uskrs poslužite neobičan kolač koji ne samo da je ukusan, već će i ukrasiti svečanu trpezu. Napravite čokoladno jaje, a onda ga napunite predivnim filom od krem sira i vanile, a na kraju se dodaje i džem po izboru. Osvežavajuć i lagan kolač kojem će se najviše obradovati deca, a priprema nimalo nije komplikovana. 

  • Sastojci: 
  • čokolada 
  • jajasta veća voćka (može dinja) 
  • 150 g krem sira 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 50 g šećera u prahu 
  • 2 kašike limunovog soka 
  • 1 kašika želatina 
  • 50 ml vode 
  • 150 ml slatke pavlake 
  • 2 kašike džema po želji 
  • voće za ukras 

Priprema:
Čokoladu otopite, a dinju jajastog oblika umotajte u providnu foliju. Umočite do pola u istopljenu čokoladu, pa ostavite da se stegne. Isecite providnu foliju izvadite dinju, a onda i foliju. Zelatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri. U posudi pomešajte krem sir, vanilu, šećer u prahu i limunov sok. Sjedinite mikserom, pa dodajte želatin koji ste otopili na pari i slatku pavlaku. Umutite i sipajte u čokoladno jaje. Poravnajte i stavite u frižider da se stegne. Zatim kašikom napravite manju rupu u sredini fila i sipajte džem, a onda ukrasite voćem. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE