Kada su neka slavlja, kao što su praznici i slavi, svi se najviše raduju predjelu i salatama koje će biti poslužene. One se često služe i umesto priloga uz meso. Svake godine domaćice su sve kreativnije u pripremanju salata i kombinuju različite sastojke za što bolji ukus. Predlažemo da za Uskrs poslužite salatu sa tortelinama, povrćem, šunkom i sirom. Kada se pomeša sa  majonezom i jogurtom ukus će biti neopisivo dobar, a super je što može da se jede i kao obrok.

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje tortelina (po želji) 
  • 100 g šunke (pileća prsa)
  • 150 g tvrdog sira 
  • 1/2 paprike 
  • 1/3 krastavca 
  • 1/2 konzerve kukuruza 
  • 1 veza vlašca 
  • 3 kašike jogurta 
  • 3 kašike majoneza 

Priprema:
Skuvajte torteline, pa procedite i stavite u posudu za salatu. Dodajte sekcani sir, šunku, papariku, krastavac, vlašac i kukuruz. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Sipajte majonez i jogurt, pa opet sve sjedinite i poslužite. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE