Kada su neka slavlja, kao što su praznici i slavi, svi se najviše raduju predjelu i salatama koje će biti poslužene. One se često služe i umesto priloga uz meso. Svake godine domaćice su sve kreativnije u pripremanju salata i kombinuju različite sastojke za što bolji ukus. Predlažemo da za Uskrs poslužite salatu sa tortelinama, povrćem, šunkom i sirom. Kada se pomeša sa majonezom i jogurtom ukus će biti neopisivo dobar, a super je što može da se jede i kao obrok.
- Sastojci:
- 1 pakovanje tortelina (po želji)
- 100 g šunke (pileća prsa)
- 150 g tvrdog sira
- 1/2 paprike
- 1/3 krastavca
- 1/2 konzerve kukuruza
- 1 veza vlašca
- 3 kašike jogurta
- 3 kašike majoneza
Priprema:
Skuvajte torteline, pa procedite i stavite u posudu za salatu. Dodajte sekcani sir, šunku, papariku, krastavac, vlašac i kukuruz. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Sipajte majonez i jogurt, pa opet sve sjedinite i poslužite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem