Na Veliki petak je tradicija da sefarbaju jaja, a prvo uvek mora da bude crveno, jer ono simbolizuje nevino prolivenu Isusovu krv, kao i radost i vaskrsenje. Preostala možete da dekorišete po želji, a postoji toliko tehnika, da se ne zna koja je bolja. Ako želite glamurozna jaja onda ih ofarbajte u zlatnu boju, ako želite prirodne tonove onda su voće, povrće i začini pravo rešenje, a ako želite nešto drugačije i da budu prošarana, a da se ne mučite preporučujemo farbanje jaja pirinčem. Rezultat je fenomenalan, a sve što treba da uradite jeste da protresete kesu.
- Sastojci:
- jaja
- kesa za zamrzivač
- gel boja za jaja
- pirinač
Priprema:
Jaja skuvajte, a u kese sipajte pirinač i boje. Možete po jednu, a možete i da kombinujete. Kada se jaja ohlade, ubacite po jedno u kesu i protresite. Izvadite iz kese i ostavite da se osuše.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem