Ako na svečanoj uskršnjoj trpezi želite da poslužite nešto drugačije, naš predlog su paradajz gnezda. Ovako pripremljenopredjelo ne samo da je ukusno, nego i toliko dobro izgleda, a nećete utrošiti puno vremena ni truda. Možda deluje komplikovano, ali sve što treba da uradite jeste da napunite paradajz ukusnim i jednostavnim nadevom, dekorišete jajima i začinskim biljem. Uživajte!
- Sastojci:
- 6 paradajza
- 6 prepeličjih jaja
- 100 g praške šunke
- 2 kašike kukuruza iz konzerve
- 2 kašike rendanog celera
- 2 vlašca
- 1 kašika majoneza
- Za dekoraciju:
- začinsko bilje
- drška peršuna
Priprema:
Skuvajte jaja i oljuštite. Zatim tanko isecite dno paradajza i izdubite ga. Ostavite sa strane. U posudi pomešajte seckanu prašku šunku, vlašac, rendani celer, kukurz i majonez. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Svaki paradajz napunite dobijenom smesom, u sredinu stavite prepeličije jaje i onda ako želite ukrasite nekim seckanim zelenišem. Uzmite dršku peršuna i napravite luk, tako što ćete stavite paradajz. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem