Naš predlog za uskršnje predjelo su predivna paradajz gnezda.

Ako na svečanoj uskršnjoj trpezi želite da poslužite nešto drugačije, naš predlog su paradajz gnezda. Ovako pripremljenopredjelo ne samo da je ukusno, nego i toliko dobro izgleda, a nećete utrošiti puno vremena ni truda. Možda deluje komplikovano, ali sve što treba da uradite jeste da napunite paradajz ukusnim i jednostavnim nadevom, dekorišete jajima i začinskim biljem. Uživajte!
- Sastojci:
- 6 paradajza
- 6 prepeličjih jaja
- 100 g praške šunke
- 2 kašike kukuruza iz konzerve
- 2 kašike rendanog celera
- 2 vlašca
- 1 kašika majoneza
- Za dekoraciju:
- začinsko bilje
- drška peršuna
Priprema:
Skuvajte jaja i oljuštite. Zatim tanko isecite dno paradajza i izdubite ga. Ostavite sa strane. U posudi pomešajte seckanu prašku šunku, vlašac, rendani celer, kukurz i majonez. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Svaki paradajz napunite dobijenom smesom, u sredinu stavite prepeličije jaje i onda ako želite ukrasite nekim seckanim zelenišem. Uzmite dršku peršuna i napravite luk, tako što ćete stavite paradajz. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.