Ako na svečanoj uskršnjoj trpezi želite da poslužite nešto drugačije, naš predlog su paradajz gnezda. Ovako pripremljenopredjelo ne samo da je ukusno, nego i toliko dobro izgleda, a nećete utrošiti puno vremena ni truda. Možda deluje komplikovano, ali sve što treba da uradite jeste da napunite paradajz ukusnim i jednostavnim nadevom, dekorišete jajima i začinskim biljem. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 6 paradajza
  • 6 prepeličjih jaja
  • 100 g praške šunke
  • 2 kašike kukuruza iz konzerve
  • 2 kašike rendanog celera
  • 2 vlašca
  • 1 kašika majoneza
  • Za dekoraciju:
  • začinsko bilje
  • drška peršuna

Priprema: 
Skuvajte jaja i oljuštite. Zatim tanko isecite dno paradajza i izdubite ga. Ostavite sa strane. U posudi pomešajte seckanu prašku šunku, vlašac, rendani celer, kukurz i majonez. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Svaki paradajz napunite dobijenom smesom, u sredinu stavite prepeličije jaje i onda ako želite ukrasite nekim seckanim zelenišem. Uzmite dršku peršuna i napravite luk, tako što ćete stavite paradajz. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE